marți, 18 iunie 2013

Michael Muders : "Mercedes-Benz trebuie să părăsească Formula1 " !

Mercedes GP se pregăteşte pentru procesul de la Tribunalul Internaţional din 20 iunie în care este judecată pentru testul efectuat cu pneuri Pirelli la Barcelona, iar acţionarii minoritari profită de acest scandal pentru a solicita retragerea constructorului german din Formula 1.
 Mercedes


Aceştia au solicitat retragerea din competiţie şi pe parcursul sezonului 2012 din cauza rezultatelor modeste înregistrate pe circuit, iar Micheal Muders, managerul Union Investment care reprezintă cel mai mare grup de acţionari minortari, crede că a sosit momentul ca germanii să se concentreze pe alte metode de promovare.
"Mercedes-Benz trebuie să părăsească Formula 1. Compania cheltuie sute de milioane de dolari aici şi nu obţine nimic în schimb", a declarat el citat de publicaţia britanică Autocar.
 Chiar dacă Mercedes va fi pedepsită de FIA pentru încălcarea regulamentului sportiv, este puţin probabil ca echipa să se retragă din Formula 1, întrucât în acest an a realizat investiţii majore prin recrutarea lui Lewis Hamilton şi a reputatului inginer Paddy Lowe.
Totuşi, Mercedes deţine doar 60% din acţiunile echipei după ce a cedat un pachet de 30% către directorul de motorsport Toto Wolff, în timp ce triplul campion mondial Niki Lauda a primit la rândul său 10%. O retragere a celor de la Mercedes ar reprezenta o lovitură majoră pentru Formula 1, întrucât germanii urmează să furnizeze anul viitor motoare pentru propria echipă, McLaren, Force India şi Williams.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu