miercuri, 21 martie 2012

2012 Malaysian Grand Prix - avanpremiera

McLaren a aratat potential în cursa din Australia insa nici cei din plutonul fruntas nu a fost cu mult în urmă. De asemenea campionii mondiali de la Red Bull au arătat un ritm sustinut de cursa iar cei de la Mercedes şi Lotus nu au fost atat de departe in urma calificarilor.
Este posibil ca in acest week-end sa se apropie cineva dintre urmaritori de "sagetile argintii"?


Anul acesta se implinesc 14 ani de cand circuitul de la Sepang gazduieste Marele Premiu al Malaesiei . Este considerat unul dintre cele mai moderne circuite de Formula 1 , alcatuit din viraje rapide si doua linii drepte lungi  , ideale pentru depasiri . Zona pentru DRS va fi similara celei de anul trecut - punctul de detectie DRS este situat la intrarea in ultimul viraj iar zona de activare DRS este prezenta la iesirea din ultimul viraj . De asemenea acest circuit propune reglaje tehnice de mare finete , unele chiar "conflictuale" in ceea ce priveste performanta unui monopost de Fromula 1 : au nevoie de apasare aerodinamica in virajele  rapide , racire intensa datorita temperaturilor ridicate si rezistenta scazuta la inaintare pe liniile drepte . Satisfacerea celor trei cerinte tehnice este esentiala pentru un monopost rapid si performant .
In afara de caldura torida si de umiditatea excesiva , o alta caracteristica notabila a vremii la Sepang este faptul ca pot aparea ploi torentiale , chiar tornade , fara nicio avertizare .
Dupa ultimele prognoze meteo , atat in antrenamentele libere de vineri si sambata cat si pe parcursul intregului week-end se vor inregistra precipitatii .
Sursa : http://www.f1fanatic.co.uk/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu