marți, 14 aprilie 2015

T.Wolff se gandeste la posibilele ordine de echipă !

Mercedes a adoptat o tactică prin care sprijină piloţii în mod egal în lupta pentru titlul mondial, iar strategia a fost una pozitivă pe parcursul anului trecut, când echipa germană nu a avut nicio rivală reală la titlul mondial. Lucrurile s-ar putea schimba însă în sezonul curent ca urmare a progreselor semnificative realizate de Ferrari, care a obţinut deja o victorie în Malaysia. Directorul de motorsport Toto Wolff apreciază că pe viitor Mercedes ar putea apela ocazional la ordine de echipă în cazul în care riscă să piardă o cursă în favoarea rivalilor de la Maranello.
Mercedes


"Dacă ajungem în punctul în care trebuie să intervenim între cei doi piloţi pentru că riscăm să pierdem victorie, atunci o vom face. Dacă riscăm o victorie în favoarea Scuderiei Ferrari am putea lua o decizie nepopulară, nu să îngheţăm totul, ci să-i gestionăm mai mult", a declarat el.
Wolff a admis că impunerea unor ordine de echipă nu este în sprijinul competiţiei, însă admite că o astfel de soluţie este necesară în anumite circumstanţe.
"Depinde ce faci. Pot să înţeleg de ce în trecut echipele au apelat la asta în momentele în care erau sub ameninţarea de a pierde campionatul. Bat de trei ori în lemn, nu ne-am confruntat niciodată cu situaţia asta. dar gestionarea mai bună a situaţiei, fără să luăm o astfel de decizie drastică, este acum o posibilitate", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu