vineri, 20 martie 2015

Nurburgring nu va gazdui in 2015 Marele Premiu al Germaniei !

Marele Premiu al Germaniei a fost programat pentru 19 iulie pentru sezonul 2015 şi ar fi trebuit să fie găzduit de circuitul de la Nurburgring, însă situaţia economică precară a forţat organizatorii să renunţe la etapă. Ulterior, negocierile cu circuitul de la Hockenheim, care găzduieşte cursa în anii pari, au eşuat din aceleaşi motive, astfel că Germania va lipsi din calendarul Formulei 1 pentru prima oară după 1960.
Nurburgring


Oficialii circuitului de la Nurburgring regretă decizia luată, însă afirma că nu avea niciun sens să găzduiască Marele Premiu al Germaniei după ce Bernie Ecclestone a refuzat ultima ofertă concretă în acest sens.
"Din cauza constrângerilor legate de timp şi organizare şi din motive economice, în acest moment nu are niciun sens să găzduim cursa. Am depus o ofertă foarte detaliată şi am subliniat intenţia de a gestiona o posibilă pierdere financiară. Dar pentru că până acum nu am ajuns la niciun acord, am închis acest capitol. Regretăm foarte mult", a declarat Pietro Nuvoloni, purtătorul de cuvânt al circuitului de la Nurburgring, pentru agenţia de presă SID.
Unul dintre principalele motive pentru care ambele circuite au renunţat la Marele Premiu al Germaniei este scăderea dramatică a numărului de spectatori. La cursa de la Hockenheim de anul trecut au asistat doar 52.000 de spectatori, în timp ce la cursa de la Nurburgring din 2013 au fost prezenţi doar 44.000 de spectatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu