miercuri, 5 septembrie 2012

Hamilton si Raikkonen mizeaza pe victorie la MP Monza 2012 !

Campionul mondial din 2010 , Lewis Hamilton priveşte cu încredere spre Marele Premiu al Italiei de la sfârşitul acestei săptămâni, fiind impulsionat de tradiţia care înconjoară circuitul de la Monza.

 Deşi concurează în Formula1 din 2007, pilotul echipei McLaren nu a obţinut nicio victorie pe legendarul circuit italian, cea mai bună performanţă fiind un loc doi în urmă cu cinci ani. Britanicul vrea însă să rectifice situaţia şi are un singur obiectiv pentru cursa de duminică.

 "Pentru mine, circuitele vechi de Formula1 au ceva foarte special. Chiar dacă sunt foarte diferite, noile circuite par să aibă acelaşi caracter şi acelaşi ritm, dar circuitele vechi sunt foarte diferite. Pare că pământul este cel care le-a dat formă, nu invers. Îmi place asta, pentru că nu cazi niciodată într-o zonă de confort şi întotdeauna forţezi monopostul pentru a obţine ce este mai bun de la turul de circuit. Nu am câştigat niciodată la Monza înainte, dar voi face tot ce pot pentru a obţine victoria", a declarat britanicul într-un comunicat de presă al echipei McLaren.

Hamilton are nevoie de un rezultat cât mai bun în Italia pentru a reveni în lupta pentru titlul mondial după abandonul suferit la Spa-Francorchamps. Pe lângă această contra-performanţă, britanicul a fost implicat şi într-o altă controversă după ce a publicat pe internet telemetria din calificări a monopostului său şi a coechipierului Jenson Button, lucru care a atras critici din partea oficialilor echipei. Hamilton insistă însă că a lăsat deoparte aceste probleme pentru a se concentra pe cursa de la Monza.
"Spa a fost unul dintre acele weekenduri. Dar partea frumoasă a acestei duble este că Spa este cu siguranţă în urma mea, iar Monza este un circuit unic şi revigorant încât este uşor să las deoparte dezamăgirile mele şi să mă concentrez să pilotez cât mai rapid în acest weekend", a adăugat el.
Via McLarenHamilton vrea să obţină duminică prima victorie din carieră la Monza - Poza 1

Raikkonen vrea să lupte pentru victorie la Monza - Poza 1
După locul trei ocupat la Spa-Francorchamps într-o cursă înaintea căreia era considerat unul dintre principalii favoriţi datorită celor patru victorii anterioare, pilotul echipei Lotus abordează cu calm Marele Premiu al Italiei şi îşi exprimă speranţa că va putea obţine primul succes în cursa de casă a Scuderiei Ferrari.

"Este adevărat că nu am câştigat nicio dată în Italia. Dintr-un motiv sau altul lucrurile nu au mers bine pentru mine. Nu înseamnă că nu pot să pilotez pe circuit. Doar pentru că nu am câştigat în trecut pe un circuit nu înseamnă că nu voi câştiga sau că nu voi obţine un rezultat bun acolo în viitor. Sper să avem o şansă reală să luptăm pentru victorie de această dată", a declarat finlandezul în cadrul unui comunicat de presă.

 Raikkonen ocupă locul patru în clasamentul general cu opt curse înainte de finalul campaniei şi are de recuperat 33 de puncte în faţa liderului Fernando Alonso.

După Marele Premiu al Belgiei, Raikkonen a evitat să vorbească despre accidentul produs de coechipierul său Romain Grosjean, care va rata prezenţa la Monza din cauza unei suspendări de o cursă dictată de comisari. Totuşi, fostul campion mondial a avut câteva cuvinte de laudă pentru relaţia pe care o are cu francezul în vârstă de 26 de ani. "Grosjean este un coechipier grozav. Vorbim şi analizam situaţia împreună. Muncim împreună, dar nu ne întâlnim în afara Formulei 1", a mai precizat el.
Via Lotus, L'Equipe ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu