miercuri, 11 martie 2015

Giedo van der Garde poate concura pentru Sauber in intreg sezonul 2015 !

Giedo van der Garde, fostul pilot de rezervă al echipei Sauber în sezonul 2014, iar în timpul anului elveţienii au activat o opţiune prin care olandezul a devenit pilot titular al echipei pentru 2015. Cu toate acestea, o serie de dificultăţi financiare au forţat Sauber să semneze contracte cu Marcus Ericsson şi Felipe Nasr, care beneficiază de un sprijin mai puternic din partea sponsorilor.
Giedo van der Garde


 În acest context, Sauber i-a reziliat unilateral contractul lui van der Garde, iar olandezul a dat echipa în judecată, considerând că elveţienii nu aveau dreptul să procedeze în acest mod.
Justiţia australiană a decis că van der Garde are un contract valabil cu Sauber şi că astfel are dreptul de a concura pentru echipă "în întreg sezonul 2015, nu numai în Marele Premiu al Australiei".

Sauber a anunţat că a făcut deja apel la această decizie şi susţine că van der Garde ar reprezenta un pericol de securitate dacă ar concura în Australia. "Suntem dezamăgiţi de decizie şi avem nevoie de timp pentru a înţelege impactul pe care îl va avea pentru startul sezonului. Nu putem însă să punem în pericol siguranţa echipei noastre sau a oricărui alt pilot de pe grilă prin aducerea unui pilot nepregătit într-un monopost care a fost adaptat pentru cei doi piloţi titulari", a precizat Monisha Kaltenborn, şefa echipei Sauber.
În replică, Tom Clarke, avocatul lui van der Garde, afirmă că Sauber poate adapta monopostul pentru pilotul pe care îl reprezintă. "Echipele sunt foarte flexibile pentru a face ajustări pentru orice pilot. Sauber are abilitatea de a înlocui unul dintre piloţi cu van der Garde fără a încălca actualele contracte", a explicat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu