duminică, 1 februarie 2015

Teste Jerez 2015 - prima zi !

Formula1 a revenit duminică la viaţă cu prima sesiune de teste premergătoare noului sezon, care se desfăşoară timp de patru zile pe circuitul de la Jerez din sudul Spaniei. Pe parcursul celor opt ore de teste, programul echipelor a fost bulversat de inevitabile defecţiuni tehnice, iar surprizele nu au întârziat să apară, mai ales că timpii nu sunt aproape deloc reprezentativi în acest stadiu.
Teste Jerez


Aflat la debutul oficial pentru Ferrari, Sebastian Vettel a stabilit cel mai bun timp după ce a fost cronometrat cu 1:22.620 în ultimele minute ale sesiunii şi a fost urmat în clasament de Marcus Ericsson de la Sauber, care a fost mai lent cu numai o zecime şi jumătate de secundă.

Mercedes - cel mai fiabil monopost

Parcursul de dimineaţă al lui Ricciardo a fost întrerupt de un fum gros care a ieşit din spatele monopostului.
Mercedes a demonstrat încă o dată că deţine cel mai fiabil monopost de pe grila de start. Chiar dacă a ocupat doar locul trei în clasamentul general, Nico Rosberg a parcurs 157 de tururi, de peste două ori mai multe decât orice alt pilot, şi a efectuat inclusiv câteva stinturi lungi. Red Bull Racing şi-a prezentat noul monopost abia duminică, însă Daniel Ricciardo a ocupat locul patru, la şapte zecimi de secundă de lider. Australianul a avut însă parte de o zi presărată cu numeroase defecţiuni: parcursul de dimineaţă a fost întrerupt de un fum gros care a ieşit din spatele monopostului, pentru ca ulterior să aibă probleme cu supraîncălzirea frânelor de pe puntea spate.
Cei de la Williams au ieşit târziu pe circuit, însă Valtteri Bottas a reuşit să parcurgă 73 de tururi şi s-a pozitonat pe cinci, în faţa lui Carlos Sainz Jr, care a provocat un steag roşu după ce a oprit monopostul Toro Rosso pe circuit.

Alonso, un singur tur cronometrat

Ultima poziţie în clasament i-a revenit lui Fernando Alonso, al cărui debut la McLaren nu a fost deloc spectaculos din cauza lipsei de experienţă a celor de la Honda cu noul motor.
Spaniolul a parcurs doar şase tururi, dintre care unul singur cronometrat, iar acela cu 18 secunde mai lent decât al liderului. În plus, o înregistrare realizată de unul dintre fanii prezenţi în tribunele circuitului de la Jerez demonstrează că motorul Honda nu este încă în cea mai bună formă, întrucât sunetul acestuia este atipic.

este Jerez - Rezultate ziua 1:

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1 Sebastian Vettel Ferrari 1m22.620s - 60
2 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1m22.777s 0.157s 73
3 Nico Rosberg Mercedes 1m23.106s 0.486s 157
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1m23.338s 0.718s 35
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 1m23.906s 1.286s 73
6 Carlos Sainz Jr. Toro Rosso/Renault 1m25.327s 2.707s 46
7 Fernando Alonso McLaren/Honda 1m40.738s 18.118s 6

Teste Jerez - programul următoarelor trei zile:

Echipa 2 februarie 3 februarie 4 februarie
Mercedes Hamilton Rosberg Hamilton
Red Bull Kvyat Ricciardo Kvyat
Williams Bottas Massa Massa
Ferrari Vettel Raikkonen Raikkonen
McLaren Button Alonso Button
Toro Rosso Verstappen Sainz Jr Verstappen
Lotus Grosjean Maldonado Grosjean
Sauber Nasr Nasr Ericsson

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu