marți, 3 februarie 2015

Teste Jerez 2015 - rezultate ziua a doua !

A doua zi de teste din cadrul sesiunii de evaluare de la Jerez s-a desfăşurat fără incidente majore, însă apariţia surprinzătoare a ploii în cursul după-amiezii a bulversat complet programul echipelor, iar multe dintre acestea au preferat să reducă semnificativ ieşirile pe circuit. Timpii stabiliţi în cursul dimineţii au rămas în mare parte reprezentativi, chiar dacă au existat fluctuaţii minore şi în prima parte a după-amiezii.
Teste Jerez


La fel ca duminică, Sebastian Vettel a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:20.984 la volanul monopostului Ferrari, după o serie de tururi rapide efectuate în cursul dimineţii.
Sauber a ocupat încă o dată a doua poziţie în clasamentul general, de data aceasta prin intermediul lui Felipe Nasr, însă cel mai probabil aceste rezultate se datorează şi utilizării unei cantităţi reduse de combustibil. Williams şi-a trecut în cont un loc trei prin Valtteri Bottas, care l-a surclasat astfel pe Lewis Hamilton.
Deşi britanicul a parcursul 73 de tururi dimineaţă, Mercedes a întâmpinat primele probleme de natură tehnică atunci când pilotul s-a oprit la intrarea în pitlane. Deşi iniţial echipa a speculat că este doar o problemă minoră, Mercedes a anunţat ulterior că a descoperit o scurgere de apă la o componentă defecta şi a renunţat la test cu peste o oră înainte de final.
Max Verstappen şi-a trecut în cont locul cinci pentru Toro Rosso, în timp ce Lotus a terminat pe şase la prima prezenţă pe circuitul de la Jerez. Echipa a absentat duminică de pe circuit, întrucât monopostul E23 a sosit abia spre seară, însă parcursul de luni a fost unul încurajator până la apariţia unei defecţiuni la trenul de rulare.
La rândul lor, cei de la McLaren au avut parte de noi defecţiuni tehnice. Jenson Button a reuşit să parcurgă doar cinci tururi înainte ca o defecţiune la motorul Honda "similară cu cea de duminică" să necesite revenirea la boxe. Inginerii au petrecut câteva ore în garaj înainte de a-l trimite pe Button pe circuit într-un tur lent, iar britanicul a revenit imediat la boxe.
Red Bull Racing nu a efectuat niciun tur cronometrat după ce Daniil Kvyat a ieşit în decor şi a avariat aripa faţă. Echipa avea la dispoziţie o singură componentă de acest fel, astfel că rusul a efectuat câteva tururi fără aripa faţă, însă a revenit ulterior la boxe şi nu a mai ieşit pe traseu.

Teste Jerez - Rezultate ziua 2: 

Loc Pilot Echipa Timp Diferenta Tururi
1 Sebastian Vettel Ferrari 1m20.984s - 89
2 Felipe Nasr Sauber 1m21.867s 0.883s 88
3 Valtteri Bottas Williams 1m22.319s 1.335s 61
4 Lewis Hamilton Mercedes 1m22.490s 1.506s 91
5 Max Verstappen Toro Rosso 1m24.167s 3.183s 73
6 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m25.802s 4.818s 41
7 Jenson Button McLaren/Honda 1m54.655s 33.671s 6
8 Daniil Kvyat Red Bull/Renault - - 18

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu