duminică, 21 decembrie 2014

Formula 1 ar putea reveni la motoarele aspirate din sezonul 2016 !

Grupul de Strategie al Formulei 1 s-a reunit joi pentru a discuta despre o serie de modificări pentru regulamentul tehnic, mai ales în privinţa motoarelor. Echipele nu au furnizat niciun fel de informaţii despre rezultatul negocierilor, însă publicaţia Auto Motor und Sport susţine că reprezentanţii grupului au stabilit o revenire la motoarele aspirate începând din sezonul 2016.
Formula 1


Planul este ca un grup de experţi să realizeze propuneri concrete pentru schimbarea regulamentului până la sfârşitul lunii ianuarie, cu obiectivul unor motoare aspirate de 1000 de cai putere. Preţul noilor unităţi ar urma să fie de numai 10 milioane de dolari pe an pentru o echipă, de aproximativ două ori mai puţin decât actualele unităţi de propulsie.
De asemenea, echipele au decis ca anul viitor un pilot să poată folosi cel mult patru unităţi de propulsie fără să primească penalizări indiferent de numărul de curse din calendarul competiţional. Anterior, s-a speculat că echipele au reintrodus Coreea de Sud în calendarul pentru 2015 cu unicul scop de a creşte numărul curselor de la 20 la 21, ceea ce, conform precedentului regulament, le-ar fi permis să folosească câte cinci unităţi pe sezon fără penalizări.
Pe de altă parte, Bernie Ecclestone a dezvăluit că intenţionează să readucă Africa de Sud în calendarul competiţional la un moment dat, element care ar introduce şi continentul african în Marele Circ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu