duminică, 21 decembrie 2014

C. Horner : "Depăşirea de la Monza a fost un moment definitoriu pentru Vettel" !

Germanul Sebastian Vettel a părăsit Red Bull Racing pentru a se alatura celor de la Ferrari începând din sezonul 2015 sub pretextul că are nevoie de o nouă provocare şi că nu putea rata oportunitatea de a deveni pilotul celei mai cunoscute echipe din istoria Formulei 1. Christian Horner, şeful celor de la Red Bull Racing, susţine însă că decizia cvadruplului campion mondial a fost influenţată şi de performanţele înregistrate de coechipierul său Daniel Ricciardo.
Red Bull

Australianul a fost singurul pilot în afară de cei de la Mercedes care a obţinut victorii, iar în unele curse, precum cea de la Monza, l-a depăşit spectaculos pe Vettel în dueluri directe pe circuit.
"Acea depăşire de la Monza a fost un moment definitoriu pentru Vettel. A fost foarte frustrat după cursă. Am putut observa că Vettel era foarte distras şi a fost evident că se întâmplă ceva în mintea lui. Cred că Ferrari l-a curtat puternic, iar undeva în jurul curselor de la Spa şi Monza a decis să facă altceva anul viitor. Când am ajuns în Singapore era deja o altă persoană", a declarat britanicul pentru BBC.
Horner consideră că unul dintre motivele pentru care Vettel nu a reuşit să se ridice la înălţimea lui Ricciardo a fost schimbarea drastică a regulamentului tehnic prin introducerea noilor unităţi de propulsie.
"Schimbarea regulilor au fost semnificative, iar cei mai afectaţi au fost Vettel şi Kimi Raikkonen. Vettel stabilea timpul prin folosirea spatelui monopostului la intrarea în virajele lente, iar forţa de apăsare aerodinamică a fost mult diminuată în acest an, iar împreună cu sistemul brake-by-wire a condus la pierderea unei părţi a frânarii de care era atât de dependent", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu