luni, 6 octombrie 2014

O noua tragedie in sportul cu motor !

Tot in aceeaşi zi în care Jules Bianchi a suferit un teribil accident în Marele Premiu desfasurat la Suzuka, fostul pilot de Formula 1 Andrea de Cesaris a încetat din viaţă. Italianul în vârstă de 55 de ani a decedat în urma unui accident de motocicleta suferit pe sodeaua de centură a Romei, potrivit unor informaţii dezvăluite de poliţia locală. De Cesaris a concurat în Formula 1 în perioada 1980-1994 pentru nu mai puţin de 10 echipe, cea mai importantă dintre acestea fiind McLaren.
 Andrea de Cesaris


De altfel, oficialii echipei britanice au trimis condoleanţe familiei prin intermediul unui anunţ publicat pe reţeaua de socializare Twitter. "Toţi cei de la McLaren trimit condoleanţe fostului pilot McLaren Andrea de Cesaris, care din nefericire a trecut în nefiinţă", a precizat echipa.
De Cesaris are în palmares 208 de starturi în Formula 1 şi este pilotul cu cele mai multe curse fără să obţină nicio victorie. Totuşi, el şi-a trecut în palmares un pole position la Marele Premiu al Statelor Unite din 1982, pe vremea când concura pentru Alfa Romeo. De altfel, el a devenit cu acea ocazie cel mai tânăr pilot care se califica pe prima linie a grilei de start. În curse, cel mai bun rezultat al său a fost locul doi obţinut în două ocazii şi a rămas în istorie şi că primul pilot care a câştigat puncte pentru echipa Jordan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu