marți, 6 mai 2014

Cauza parcursului modest al Scuderiei Ferrari : designul caroseriei !

 Scuderia Ferrari s-a facut remarcată la lansarea noului monopost pentru sezonul 2014 prin plăcile exterioare înguste ale caroseriei, care au permis un design suplu. Cu toate acestea, tocmai această alegere de design reprezintă una dintre cauzele pentru care Ferrari înregistrează un parcurs mai degrabă modest în prima parte a acestui sezon.
Ferrari


Informaţia a fost dezvăluită de o sursă anonimă de la Maranello pentru publicaţia italiană Autosprint, care afirmă că acesta este motivul pentru care Fernando Alonso şi Kimi Raikkonen au probleme cu stabilitatea monopostului în virajele lente ale circuitelor.
De altfel, exact aceeaşi problemă a întâmpinat şi Sauber în prima parte a anului trecut, care a beneficiat de asemenea de plăci exterioare înguste prin sacrificarea forţei de apăsare aerodinamică.
O altă problemă pentru echipă este performanţa motorului dezvoltat de Ferrari. Potrivit surselor Autosprint, Ferrari pregăteşte o soluţie pentru rectificarea problemei prin introducerea unor placi exterioare pentru caroserie mai largi, care vor fi evaluate în antrenamentele libere din cadrul Marelui Premiu al Spaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu