luni, 28 aprilie 2014

Lewis Hamilton indica schimbarea regulamentului pentru antrenamente !

  Piloţii efectuează un număr limitat de tururi în sesiunile de antrenamente libere din cadrul Marilor Premii pentru a proteja cât mai bine monoposturile, însă acest lucru are drept rezultat un interes scăzut din partea fanilor pentru evenimentele de vineri de pe circuite.
Hamilton


De altfel, numărul de spectatori înregistrat în antrenamentele de vineri este scăzut, iar Lewis Hamilton susţine că Formula 1 ar trebui să găsească soluţii pentru remedierea acestei probleme.
"Îi înţeleg pe oamenii care văd poate doar un monopost în prima jumătate de oră şi cred că situaţia ar putea fi gestionată mai bine. Când obişnuiam să mă uit la Formula 1 voiam să văd oamenii pilotând în jurul circuitelor. Acum sunt printre piloţi şi pot să-mi imaginez cum este pentru fani când intri în garaj şi nu ieşi pe circuit", a declarat britanicul.
  Hamilton este conştient că echipele limitează ieşirile pe circuit pentru a nu folosi motoarele în exces, mai ales în contextul noului regulament tehnic. Tocmai din acest motiv, Hamilton crede că piloţii ar trebui să aibă la dispoziţie un motor care să poată fi folosit doar în antrenamente şi care să nu fie inclus în limita de cinci unităţi de propulsie pe sezon. "Nu putem parcurge prea mulţi kilometri cu motorul, aşa că suntem limitaţi la 15-16 tururi într-o sesiune. Aproape că avem nevoie de un motor gratuit cu care să facem 30-40 de tururi în fiecare sesiune. Ar fi în regulă pentru fani să vadă asta şi ar fi bine şi pentru dezvoltare", a precizat el.
Declaraţiile lui Hamilton vin în aceeaşi zi în care acesta a fost numit cel mai bogat sportiv din Marea Britanie, cu o avere estimată la 68 de milioane dlire sterline. Fostul său coechipier de la McLaren, Jenson Button, ocupă locul doi în top cu 63 de milioane de lire sterline, în timp ce podiumul este completat de fotbalistul Wayne Rooney de la Manchester United cu 60 de milioane de lire sterline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu