marți, 11 februarie 2014

M. Webber : "Întotdeauna am crezut că Alonso era cel mai bun şi încă mai cred asta " !

Mark Webber consideră că Fernando Alonso este cel mai bun pilot de Formula 1 în regim de cursă, un fapt care a fost evidenţiat şi de performanţele obţinute alături de Ferrari inclusiv atunci când echipa italiană nu deţinea un monopost competitiv.
Webber


În schimb, fostul pilot al echipei Red Bull Racing este de părere că în regim de calificări Sebastian Vettel este superior, lucru care îl ajută de obicei să termine cursele în faţa spaniolului.
"Întotdeauna am crezut că Alonso era cel mai bun şi încă mai cred asta, în zilele de duminică. Totuşi, pe un singur tur, cred că vettel îl depăşeşte, şi mă refer şi la pregătire, nu numai la ritm. Alonso a avut multe pole-uri la vremea lui, dar probabil că acum vârsta devine un factor (n.r - are 32 de ani) şi pierzi un pic."
"Totuşi, în curse, are mai multe săgeţi în arc decât oricine şi nu oboseşte. Aşa cum ştim, punctele forte ale lui Vettel sunt să scape la start şi să ruleze liber, pentru că este o altă poveste în privinţa pneurilor. Este ca un computer, iar singura lui slăbiciune au fost întotdeauna virajele rapide", a declarat australianul într-un interviu acordat publicaţiei Motor Sport.
Cu toate acestea, Webber anticipează că înlocuitorul său la Red Bull, Daniel Ricciardo, va fi egalul lui Vettel în calificări în sezonul 2014. "Ricciardo va merge bine. Cred că îi va pune probleme lui Vettel în calificări şi anticipez că în primul an scorul va fi egal. L-am învins de câteva ori pe Vettel anul trecut (n.r - de două ori), iar posibilitatea de a avea un avantaj aerodinamic datorat sistemului de evacuare a dispărut. Cred că Ricciardo va fi bine şi cu siguranţă nu va fi un dezavantaj că provine din sistemul Red Bull. Sper doar să aibă starturi mai bune decât mine", a adăugat el.
Ricciardo l-a învins de 15 ori în 19 sesiuni de calificări din sezonul 2013 pe coechipierul său de la Toro Rosso, Jean-Eric Vergne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu