luni, 17 februarie 2014

J. Villeneuve : "Nu înţeleg, nu înţeleg Formula 1 modernă " !

Fostul campion mondial , canadianul Jacques Villeneuve , a făcut o analiza succintă a modului în care a evoluat Formula 1 în ultimii ani în cadrul unui interviu acordat postului de radio BBC Radio Five. Canadianul, care a obţinut un titlu mondial în 1997, consideră că Formula 1 a devenit artificială şi falsă în numeroase numeroaselor schimbări de regulament, care au culminat cu dublarea numărului de puncrte pentru ultima cursă a sezonului.
Villeneuve


"Nu înţeleg, nu înţeleg Formula 1 modernă. Au început să meargă spre artificialitate pentru a crea un spectacol fals: schimbările pneurilor, pneuri diferite şi apoi sistemul DRS prin care apeşi pe un buton şi poţi depăşi pe altcineva. Şi nu te poţi opri după ce porneşti pe acest drum, pentru că trebuie să faci mai mult, şi mai mult. Acum avem puncte duble pentru ultima cursă. Ce urmează? Devine din ce în ce mai artificial şi în loc să avem un efect pozitiv ajungem în punctul în care oamenii nu mai respectă F1", a declarat el.
În plus, Villeneuve consideră că şi piloţii de pe grila de start au o opinie similară, dar că nu o pot exprima din cauza clauzelor comerciale incluse în contracte. Cu această ocazie, canadianul critică dur şi piloţii care îşi plătesc locul pentru a concura în Formula 1. "Îţi poţi imagina că unui pilot care câştigă foarte mulţi bani de la sponsor i se spune să nu spună asta şi poţi să înţelegi lucrul ăsta. Dar mai mult de jumătate dintre piloţi îşi plătesc locul, ceea ce înseamnă că nu pot pierde postul. Ar trebui să aibă măcar un pic de personalitate. Nu au nici măcar asta: nu sunt rapizi, sunt plătiţi să concureze şi apoi nu sunt nici măcar interesanţi", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu