joi, 13 februarie 2014

Domenicali : " Kimi ştie că trebuie să-i facă faţă unui as precum Alonso " !

Kimi Raikkonen a revenit la Scuderia Ferrari în acest sezon după o absenţă de cinci ani şi este decis să aibă un comportament semnificativ mai matur. Stefano Domenicali, şeful Scuderiei, afirmă că fostul campion mondial manifestă un interes semnificativ mai mare pentru munca din afara circuitului. Italianul afirmă însă că această atitudine are la bază conştientizarea faptului că are un coechipier puternic în persoana dublului campion mondial Fernando Alonso, care a fost liderul echipei începând din 2010.
Ferrari


"L-am descoperit mai matur, ca noi toţi, mai experimentat şi foarte apropiat de echipă. A venit des la fabrica şi practic va reveni la Maranello în fiecare săptămână. Este conştient de capabilităţile sale. Kimi ştie în ce echipă concurează, ştie că este o provocare importantă pentru el, ştie că trebuie să-i facă faţă unui as precum Alonso, cu care va trebui să lucreze îndeaproape", a precizat el în cadrul unui interviu acordat publicaţiei italiene Gazzetta dello Sport.
În plus, Domenicali afirmă că tocmai aceste calităţi au determinat Ferrari să-l readucă la echipă pe Raikkonen, chiar dacă acest lucru a însemnat să aibă doi campioni mondiali. "Deciziile noastre sunt luate raţional, nu emoţional. Am considerat că este necesar să-l combinăm pe Alonso cu un pilot cu mai multă motivaţie şi cu experienţă care să gestioneze un sezon dificil precum acesta. Un pilot care ştie să gestioneze presiunea de a forma echipă cu Alonso şi de a concura cu Ferrari, care este întotdeauna sub lumina reflectoarelor şi pentru care locul doi reprezintă o tragedie. Nu mulţi piloţi au aceste calităţi. Rezultatele de pe circuit ne vor spune dacă am luat decizia potrivită", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu