joi, 16 ianuarie 2014

Presa germana : " Schumacher ar putea ramane toata viata in coma "!

Presa din Germania isi exprima ingrijorarea cu privire la starea de sanatate a lui Michael Schumacher. Publicatiile precum Focus si Bild spun ca exista posibilitatea ca fostul pilot de Formula 1 sa ramana toata viata in coma.
 Schumacher

"Schumacher ar putea ramane in coma pentru totdeauna", scrie publicatia Focus pe prima pagina, in urma unei discutii cu mai multi specialisti.
Si Bild noteaza faptul ca starea lui Schumacher este in continuare grava si ca medicii nu intentioneaza sa il trezeasca prea curand.
Fostul pilot de Formula 1 se afla in coma indusa de 18 zile, iar faptul ca medicii de la spitalul din Grenoble, Franta, nu au mai facut nicio declaratie in legatura cu starea pacientului, i-a determinat pe germani sa creada ca lucrurile sunt grave.
Starea de coma presupune faptul ca se reduce cantitatea de oxigen care ajunge la creier, prin urmare activitatea lui este redusa pentru a permite vindecarea leziunilor cauzate de accidentul de schi suferit de Schumacher pe 29 decembrie 213.
Din nefericire, insa, vindecare pare sa nu se produca si astfel doctorii nu pot sa il trezeasca.
Michael Schumacher
In cele mai multe cazuri de coma indusa, pacientii sunt treziti dupa cel mult 2 saptamani.
"Este posibil sa fi aparut complicatii. Nu trebuie insa sa facem speculatii. Este vorba de o situatie grava", a declarat medicul specialist, Andreas Zierger, pentru publicatia Focus.
Efectele comei pe termen lung pot sa fie grave. Ficatul si munschii sunt afectati, iar tensiunea intracraniana creste ca urmare a faptului ca lichidul cefalorahidian nu circula in mod eficient.
Profesorul Gereon Fink, specialist in neurologie, spune ca daca nu a fost trezit din coma inseamna ca exista leziuni grave la nivelul creierului si ca situatie e in continuare critica.
"Medicul spune ca starea lui Schumacher este mai grava decat se astepta. Este foarte important locul in care leziunea s-a produs. El poate sa ramana paralizat, sa aiba probleme cu vorbirea, dar pot sa apara si schimbari de personalitate", scrie o alta publicatie din Germania, citata de Daily Mail.
Michael Schumacher, septuplu campion mondial, a fost ranit grav intr-un accident de schi in statiunea Meribel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu