joi, 16 ianuarie 2014

C. Horner : "Dublarea punctelor e o arma cu doua taisuri " !

Piloţii vor primi un număr dublu de puncte pentru ultima cursa a sezonului începând din sezonul 2014, regulă adoptată de FIA împreună cu echipele din competiţie. Măsura a fost dur criticată de fani şi de presa internaţională, iar acum a venit rândul celor de la Red Bull Racing să-şi exprime dezaprobarea pentru acest proiect.
Red Bull


Christian Horner, şeful Red Bull Racing, afirmă că dublarea punctelor este o armă cu două tăişuri care va avea ca efect o subevaluare a performanţelor din restul sezonului.
"Poate funcţiona în favoarea sau împotriva ta. Este corect să acordăm acest caracter dominant unei curse? Subevaluează ceea ce ai făcut în restul anului? Eu cred că da. Trebuie să ne gândim cu atenţie la asta", a declarat britanicul pentru publicaţia Bloomberg.
Teoretic, echipele au ocazia să elimine această regulă în cadrul unei şedinţe la care vor participa împreună cu FIA în 22 ianuarie. Totuşi, este puţin probabil ca acest subiect să fie dezbătut, întrucât principalul punct pe ordinea de zi va fi implementarea reducerii costurilor pentru sezonul 2015.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu