miercuri, 22 ianuarie 2014

Michael Schumacher ar putea suferi de "sindromul apalic" !

Michael Schumacher ar putea suferi de "sindromul apalic", sustine site-ul austriac www.news.at. Fostul campion mondial de Formula 1 se afla de aproape 4 saptamani in coma la un spital din Grenoble, Franta.
Neurologii se tem ca Schumacher va ramane in stare vegetativa pentru tot restul vietii, relateaza Daily Mail. "Sansele sa-si revina se micsoreaza cu fiecare zi ce trece", a marturisit Jean-Marc Orgogozo, profesor neurolog la Universitatea din Bordeaux.
Michael Schumacher
Un site de news din Austria speculeaza un scenariu teribil. "Accidentul l-ar putea lasa intr-o stare vegetativa persistenta, cunoscuta in lumea medicala si sub denumirea de sindromul apalic", sustine www.news.at.
Asta inseamna ca daca doctorii reusesc sa-l scoata din coma indusa, fostul sportiv nu ar fi in stare sa mearga, sa vorbeasca sau sa se hraneasca singur.
Aceeasi sursa sustine ca daca pilotul german va fi scos din coma, asa cum ar intentiona echipa sa medicala, starea sa nu ar ajunge sa fie prea diferita de cea a comei induse in care se afla dupa accidentul suferit pe 29 decembrie.
"Sindromul apalic" apare la pacienti cu leziuni traumatice cerebrale care prezinta o grava si permanenta alterare a starii de constienta. Sansele de recuperare sunt sub 50%, nu exista tratament pentru astfel de sindrom, insa pacientul poate trai ani buni cu ingrijire medicala adecvata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu