marți, 21 ianuarie 2014

Piloti titulari la Caterham in 2014 : Kobayashi si Ericsson !

Kamui Kobayashi va reveni în Formula 1 după o absenţă de un singur an după ce a semnat un contract cu Caterham pentru sezonul 2014.Japonezul s-a evidenţiat ca unul dintre cei mai apreciaţi piloţi din Formula 1, însă şi-a pierdut locul la Sauber după trei sezoane petrecute la echipă din cauza lipsei de fonduri din partea sponsorilor. Kobayashi a concurat anul trecut pentru Ferrari în campionatul de GT şi este încântat de oportunitatea primită din partea celor de la Caterham de a reveni în campionatul mondial de Formula 1.
Kobayashi şi Ericsson


"Este un sentiment grozav să revin ca pilot de Formula 1 şi sunt foarte mulţumit de Caterham. Pe parcursul tuturor discuţiilor pe care le-am avut am fost foarte impresionat de ceea ce vor să facă la echipă şi de investiţiile realizate pentru a-şi îndeplini obiectivele. Din ceea ce am văzut, Caterham are tot ce trebuie pentru a progresa în acest an şi în multe sezoane de acum înainte", a declarat el.
Coechipierul lui Kobayashi în sezonul 2014 va fi Marcus Ericsson, care în ultimii patru ani a concurat în GP2, perioada de timp în care a obţinut însă doar trei victorii. El va deveni astfel primul suedez în Formula 1 după Stefan Johansson, care s-a retras din campionat în 1991. "Este o zi foarte mândră pentru mine şi pentru toată lumea care m-a ajutat pentru ca visul meu să devină realitate. Voi face pasul spre Formula 1 cu Caterham în 2014 şi sunt deja entuziasmat de sezon şi de prima cursă din Australia în mod special", a precizat el.
Caterham va schimba astfel complet linia de piloţi pentru sezonul 2014. Giedo van der Garde a semnat deja un contract de pilot de rezerva cu Sauber, în timp ce viitorul lui Charles Pic este incert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu