duminică, 26 ianuarie 2014

Ferrari a prezentat noul model F14 T pentru sezonul 2014 !



Scuderia Ferrari a publicat sâmbătă pe site-ul său oficial primele imagini şi detalii tehnice ale noului monopost cu care va aborda sezonul 2014 al Formulei 1. La fel ca şi în cazul celorlalte echipe care şi-au prezentat deja monoposturile, principala noutate din punct de vedere vizual este forma mai puţin obişnuită a nasului.
Ferrari a adoptat însă o strategie complet diferită de rivalii de la McLaren, Williams sau Force India, întrucât nasul are o formă unică, mai bine închegată, în formă de cilindru amplasat orizontal.
Ferrari


 Această abordare vine ca urmare a noului regulament tehnic, care a obligat inginerii să scadă şi mai mult înălţimea părţii frontale din considerente de securitate, în timp ce înălţimea şasiului nu a suferit modificări la fel de dramatice.
De asemenea, sistemul de evacuare al noului monopost este amplasat, la fel ca şi în cazul celorlalte echipe, foarte aproape de pneurile spate, pentru a împiedica obţinerea unui avantaj aerodinamic. În plus, Ferrari a confirmat că va utiliza şi în acest sezon suspensii faţă şi spate de tip pull-rod, la fel ca în ultimii doi ani, deşi celelalte echipe, cu excepţia rivalilor de la McLaren, mizează pe suspensii frontale de tip push-rod. O altă modificare se evidenţiază la nivelul radiatoarelor, care acum sunt mai mari pentru a face faţă căldurii superioare generate de motorul turbo şi cele două sisteme generatoare de energie electrică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu