luni, 25 noiembrie 2013

Mark Webber " În acest sport, nu este întotdeauna uşor să arăţi persoana din spatele volanului, aşa că a fost frumos să pilotez fără cască " !.

Mark Webber a făcut un lucru putin intalnit în turul de revenire la boxe după ce a trecut linia de sosire pe locul doi în Marele Premiu al Braziliei. Aflat la ultima sa prezenţă în Formula 1 după o carieră de 12 ani, el şi-a scos casca de pe cap si manusile de pilotaj, iar ulterior a explicat că a vrut să le arate fanilor latura umană a competiţiei.
Webber


"În acest sport, nu este întotdeauna uşor să arăţi persoana din spatele volanului. Putem face asta în multe sporturi, dar în Formula 1 avem tot timpul cască, aşa că a fost frumos să pilotez fără ea. Singura dată când eşti văzut fără cască este pe podium, asta dacă ai o zi bună. În ultimul sector am rămas un pic blocat şi comisarii de cursă probabil erau un pic îngrijoraţi că nu puteam vira la stânga, dar în cele din urmă a fost bine", a declarat el.
  Pilotul echipei Red Bull Racing a admis însă că experienţa de a conduce fără cască nu este una tocmai plăcută, din cauza zgomotului ridicat şi a vântului puternic. "Nu este uşor să scoţi dispozitivul HANS de pe cască, aşa că am petrecut o jumătate de tur încercând să scot partea din stânga. În cele din urmă am reuşit, dar monoposturile sunt foarte zgomotoase fără cască, măcar atâta lucru ştiu şi eu acum. A fost foarte zgomotos, auzi toate vibraţiile şi tot felul de lucruri pe care cu siguranţă nu vrei să le auzi când ai casca pusă", a adăugat el. Mark Webber va concura de anul viitor în Campionatul Mondial de Anduranţă alături de Porsche.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu