marți, 15 octombrie 2013

S.Vettel : "Cred că a fost o zi grozavă pentru Grosjean, a avut o cursă fantastică " !

Sebastian Vettel s-a apropiat de al patrulea titlu mondial consecutiv în urma victoriei obţinute duminică pe circuitul de la Suzuka.Chiar dacă a pierdut poziţia de lider la start, pilotul echipei Red Bull a revenit datorită unei strategii bine gândite la schimburile de pneuri, preferând să rămână mai mult pe circuit decât rivalii săi. De altfel, germanul a afirmat la final că strategia a fost decisivă în obţinerea victoriei.
Vettel


"Decizia a fost luată în primul stint, pentru că am stat mai mult pe circuit şi am luat în calcul faptul că am fost mai lenţi decât cei care erau pe pneuri proaspete pentru a putea forţa spre finalul cursei. Nu este uşor să faci o strategie cu două opriri la boxe să funcţioneze, în special în privinţa celui de-al doilea stint, dar cred că primul stint a fost crucial pentru decizia de a rămâne pe circuit în al doilea stint şi de a decide pentru o strategie cu două opriri", a declarat el.
Vettel a fost depăşit la start de Romain Grosjean, însă a redevenit lider în ultima parte a cursei. El a avut numai cuvinte de laudă la adresa performanţelor obţinute de pilotul echipei Lotus, mai ales că francezul a fost protagonistul unui incident cu Mark Webber în cursa de anul trecut. "Cred că a fost o zi grozavă pentru Grosjean, a avut o cursă fantastică. A făcut o treabă bună tot weekendul. Ştim că Raikkonen este un pilot puternic. Anul trecut, Grosjean a făcut câteva greşeli, dar cel mai important lucru este să înveţi din greşeli. Grosjean a învăţat multe lucruri şi gradual şi-a îmbunătăţit performanţele, aşa că am mare respect pentru asta", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu