marți, 15 octombrie 2013

Alonso este pilotul cu cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1 !

Fernando Alonso a obţinut numai locul patru în Marele Premiu al Japoniei, însă a avut un motiv de satisfacţie la sfârşitul grand-prixului. Spaniolul a devenit duminică pilotul cu cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1, întrucât a acumulat 1571 de puncte, cu două mai multe decât precedentul deţinător al recordului, Michael Schumacher.
Alonso



Chiar dacă performanţa a fost posibilă în mare parte datorită schimbării sistemului de punctaj în 2010, Alonso este încântat de recordul pe care îl deţine în prezent.
"Avem obiective diferite acum, iar băieţii mi-au spus că am doborât recordul pentru cele mai multe puncte câştigate în istoria Formulei 1, aşa că este o zi bună. Să fiu pilotul cu cele mai multe puncte în Formula 1 este ceva grozav. Ştiu că sistemul de punctare s-a schimbat, dar când cineva mă va depăşi la numărul de puncte nimeni nu-şi va aduce aminte că sistemul de punctare s-a modificat", a declarat el la finalul cursei.
Alonso este în prezent la 90 de puncte în spatele lui Sebastian Vettel în clasamentul general şi trebuie să câştige cu 16 puncte mai mult decât germanul în India pentru a rămâne în lupta pentru trofeu. În acest context, el a admis că lupta pentru titlu s-a încheiat deja, însă insistă că va continua să lupte până la final, mai ales că Scuderia Ferrari trebuie să-şi apere locul doi în clasamentul constructorilor.
"Este evident că diferenţa este foarte, foarte mare, dar continuăm să forţăm. Cred că în ultimii doi ani am demonstrat că nu ne dăm bătuţi niciodată şi cred că am câştigat unul sau două titluri datorită acestei atitudini. Evident, în acest an situaţia arată foarte bine (n.r - pentru Vettel), dar nu se termină până nu se termină", a adăugat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu