miercuri, 25 septembrie 2013

Stefano Domenicali : " Tunelul aerodinamic este crucial pentru noi " !

Scuderia Ferrari se apropie de finalizarea lucrărilor de îmbunătăţire a tunelului de vânt de la Maranello, iar redeschiderea acestuia este programată pentru sfârşitul lunii octombrie.
Şeful Stefano Domenicali consideră că operarea acestui va permite echipei să reducă o bună parte din diferenţă care o separă de Red Bull Racing în termeni de performanţă.
Ferrari


"Da. Este ca şi cum ai juca baschet cu o mână la spate. Te poţi antrena aşa, dar când joci este mai bine să foloseşti două mâini. Ar trebui să revenim şi noi la jocul cu două mâini. Este crucial pentru noi. Am suferit timp de doi ani din cauza lipsei de corelare. Aşa că aşteptăm cu nerăbdare să îl deschidem pentru că este un instrument major", a declarat italianul pentru publicaţia Autosport.
  Ferrari a întâmpinat probleme majore în corelarea datelor obţinute în tunelul de vânt cu cele de pe circuit, motiv pentru care în luna octombrie a anului trecut a luat decizia radicală de a închide facilitatea de la Maranello. În acest timp, echipa a utilizat tunelul de vânt al constructorului japonez Toyota de la fabrica de la Koln (Germania). Tunelul de vânt a căpătat o importanţă majoră în dezvoltarea monoposturilor de Formula 1 după interzicerea testelor în timpul sezonului începând din 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu