marți, 3 septembrie 2013

Ricciardo va fi coechipier cu Vettel in 2014 !

Red Bull Racing a pus capăt luni seara tuturor speculaţiilor cu privire la numele coechipierului lui Sebastian Vettel pentru sezonul 2014 după retragerea din Formula 1 a lui Mark Webber.
Astfel echipa a decis să mizeze anul viitor pe Daniel Ricciardo, unul dintre veteranii programului Red Bull Junior şi pilot al Scuderiei Toro Rosso începând din 2011.
 OFICIAL: Ricciardo va concura pentru Red Bull

Conştient de provocarea pe care o reprezintă o echipă de talia Red Bull, australianul este încrezător în capacitatea sa de a furniza rezultate.
“Anul viitor voi fi cu o echipă campioană, fără îndoială cea mai bună echipă, şi se aşteaptă să furnizez rezultate. Sunt pregătit pentru asta. Nu sunt aici pentru a concura în jurul locul 10, vreau să obţin cele mai bune rezultate pentru mine şi pentru echipă”, a declarat el.
Anterior, Red Bull Racing a negociat semnarea unui contract cu Kimi Raikkonen şi Fernando Alonso, care aveau de partea lor avantajul experienţei. Directorul tehnic Adrian Newey susţine însă că echipa a preferat din start un pilot tânăr pentru acest post. "Am fi putut lua un pilot experimentat, cineva care să furnizeze cu siguranţă rezultate la un nivel cunoscut, sau am fi putut alege un pilot mult mai tânăr cu speranţa că se va dezvolta la un nivel foarte înalt. Ne-am uitat la ultima opţiune şi am concluzionat că, dintre piloţii tineri, Daniel Ricciardo este cel mai promiţător”, a precizat britanicul.
Red Bull Racing nu a confirmat durata contractului semnat de Ricciardo, însă şeful Christian Horner a sugerat că este vorba despre un plan pe termen lung.
“Are toate atributele necesare pentru a concura pentru echipa noastră: are abilitate naturală, personalitate bună şi este o plăcere să lucrezi cu el. Ricciardo ştie ce aşteptări are echipă de la el. Va învăţa repede şi îl vom dezvolta pe termen mediu şi lung”, a explicat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu