miercuri, 11 septembrie 2013

Raikkonen a semnat cu Ferrari pentru urmatorii doi ani !

Scuderia Ferrari va avea parte de o linie de piloţi formată integral din campioni mondiali în sezonul următor, după ce Scuderia a confirmat miercuri speculaţiile apărute în presa internaţională la adresa lui Kimi Raikkonen imediat după Marele Premiu al Italiei de la finalul săptămânii trecute.
OFICIAL: Raikkonen



Potrivit unui scurt comunicat de presă publicat pe site-ul său oficial, Raikkonen a semnat un contract pe două sezoane care va fi valabil în perioada 2014-2015, urmând să devină astfel coechipierul lui Fernando Alonso. Anterior, presa internaţională a speculat că Alonso ar putea pleca la Lotus în cazul în care Raikkonen va reveni la echipă.
"Scuderia Ferrari anunţă că a ajuns la un acord cu Kimi Raikkonen. Finlandezul i se va alătura lui Fernando Alonso în linia de piloţi pentru următoarele două sezoane", a precizat Ferrari în comunicatul de presă intitulat "Bine ai revenit, Kimi!".
Contrar practicilor obişnuite în astfel de situaţii, comunicatul de presă al Scuderiei nu include nicio declaraţie din partea lui Raikkonen sau a oficialilor echipei despre acest transfer.
Anunţul Scuderiei vine la mai puţin de 24 de ore după ce Felipe Massa a anunţat pe reţeaua de socializare Instagram că nu va concura pentru echipă în sezonul 2014. Brazilianul părăseşte astfel Ferrari după opt ani în care a fost la un singur punct de titlul mondial în sezonul 2008.

▶ Cariera lui Felipe Massa la Ferrari

Iniţial, Raikkonen a negociat semnarea unui contract cu Red Bull Racing pentru a deveni coechipierul lui Sebastian Vettel, însă cele două părţi nu au reuşit să ajungă la un acord.
Cealaltă soluţie pentru finlandez era să rămână pentru cel puţin încă un sezon alături de Lotus, însă echipa britanică nu i-a putut oferi garanţii financiare că va putea dezvolta un monopost competitiv în 2014, pe lângă faptul că i-a plătit salariul cu întârziere.
Raikkonen a mai concurat pentru echipa de la Maranello în perioada 2007-2009 şi a câştigat titlul mondial chiar în primul sau sezon, după ce a profitat de conflictele interne de la McLaren dintre Lewis Hamilton şi Alonso.
Totuşi, după un sezon 2008 în care a stat mai mult în umbra lui Massa şi a unui parcurs modest în 2009 după schimbarea regulamentului tehnic care a propulsat Brawn GP şi Red Bull în lumina reflectoarelor, finlandezul şi-a reziliat contractul cu Ferrari în schimbul a 17 milioane de euro pentru a-i face loc la echipa chiar lui Alonso.
Sursa : www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu