joi, 12 septembrie 2013

Ferrari prezinta motivele care l-au adus pe Raikkonen inapoi !

Decizia italienilor de la Ferrari de a-l înlocui pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen este una dintre cele mai surprinzătoare mutări din istoria recentă a Formulei 1, în condiţiile prezenţei lui Fernando Alonso iin cadrul echipei.
Pe de o parte, Scuderia Ferrari va fi nevoită să gestioneze relaţia dintre doi campioni mondiali care nu pot accepta să joace rolul unui pilot numărul doi, iar pe de altă parte personalitatea finlandezului nu se potriveşte perfect cu imaginea corporatistă a Scuderiei.
Ferrari


Într-un interviu acordat site-ului oficial al echipei, şeful Stefano Domenicali a explicat însă principalele motive pentru care Ferrari a adoptat o asemenea strategie, iar unul dintre ele este tocmai personalitatea acestuia.
"Am lucrat cu Kimi timp de trei ani între 2007 şi 2009 şi nu am avut niciodată probleme. Sigur, fiecare are propriile metode şi nu te poţi aştepta ca un finlandez să înceapă să spună bancuri în italiană sau să joace rolul unui clovn. Sincer, consider că aceasta combinaţie între caracterul latin expresiv şi pasionat al lui Fernando şi stilul cool, să-i zic aşa, al unei persoane precum Kimi, pare să fie pe placul multora, în special al tinerilor. Iar partenerii noştri sunt de asemenea de acord cu asta", a precizat italianul.

RAIKKONEN A ÎNVĂŢAT SĂ DEZVOLTE MONOPOSTUL

Raikkonen şi-a câştigat reputaţia de pilot care nu contribuie prea mult la dezvoltarea unui monopost, în primul rând pentru că nu-i place să facă acest lucru. Ferrari a fost însă informată de James Allison, fostul director tehnic al Lotus, că finlandezul şi-a îmbunătăţit semnificativ abilităţile în acest sens în cei doi ani de la revenirea în Formula 1.
"Cât despre partea tehnică, ştim foarte bine cât de mult poate contribui Kimi în momente importante precum acestea, când regulamentul tehnic se schimbă atât de mult, şi am avut informaţii de la Allison despre cât de mult a progresat finlandezul în această privinţă în ultimii doi ani", a adăugat el.

FERRARI PROMITE CĂ VA GESTIONA BINE RELAŢIA ÎNTRE "COCOŞI"

Combinaţia Fernando-Kimi este cea mai bună pe care o puteam avea astăzi în Formula 1 în termeni de talent, experienţă, spirit de luptă şi abilitate de a dezvolta monopostul.
Stefano Domenicali
Sef Ferrari
Anterior, Luca di Montezemolo, preşedintele Ferrari, a exclus posibilitatea ca Sebastian Vettel să concureze la echipă alături de Alonso, afirmând "nu vreau să am doi cocoşi în acelaşi coteţ, ci doi piloţi care să concureze pentru Ferrari şi nu pentru ei înşişi". Cu toate acestea, Domenicali insistă că prezenţa a doi piloţi de top în echipa nu va afecta planurile Scuderiei de a cuceri cele două titluri mondiale, întrucât vă fi capabilă să gestioneze situaţia. "Combinaţia Fernando-Kimi este cea mai bună pe care o puteam avea astăzi în Formula 1 în termeni de talent, experienţă, spirit de luptă şi abilitate de a dezvolta monopostul. Cât despre întrebarea 'cocoşilor', îmi vin în minte fanii fotbalului care se tem de echipele rivale pentru că au atât de mulţi atacanţi şi speră ca aceştia să se lupte între ei pentru minge", a mai precizat el.

RAIKKONEN NU ESTE UN TRANSFER ANTI-ALONSO

Nu în ultimul rând, Domenicali a negat că aducerea lui Raikkonen simbolizează o scădere a influenţei lui Alonso în cadrul echipei care ar putea duce în viitorul apropiat la plecarea spaniolului.
"Pot să-i liniştesc pe toţi cei care cred că alegerea lui Kimi este într-un fel o alegere anti-Alonso. La Ferrari, toată lumea ştie că interesul echipei este mai important decât interesul individual. Fernando este un activ de preţ al echipei şi va rămâne aşa pentru mult timp. Sunt sigur că el este primul încântat de o decizie care întăreşte grupul, pentru că este prea inteligent să nu realizeze că o echipă mai puternică nu poate aduce decât avantaje", a încheiat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu