marți, 9 iulie 2013

Red Bull clarifica problema avuta de Webber la Nurburgring !

O simplă apăsare accidentală a unui buton a declansat plecarea lui Mark Webber de la boxe fără ca pneul dreapta-spate să fie montat corespunzător, ceea ce a dus la spitalizarea unui cameraman după ce acesta a fost lovit în cap de pneul dreapta spate al monopostului .
Red Bull

Informaţia a fost dezvăluită de consultantul Helumut Marko, care a explicat procedura celor de la Red Bull Racing din timpul unui pitstop pentru televiziunea austriacă Servus TV.
"Pe fiecare pistol avem un buton care este apăsat pentru a da monopostului semnalul să plece. Întrucât pneul nu a fost montat corespunzător, mecanicul a încercat din nou cu mai multă presiune, dar ceva s-a întâmplat cu pistolul şi butonul a fost apăsat. De aceea a primit Webber semnalul să plece", a declarat el.
După aceasta eroare, Red Bull a decis să renunţe la acest sistem la următoarele opriri la boxe, chiar dacă acestea au devenit astfel mai lente. "La următoarele pitstopuri am mers pe cartea siguranţei şi le-am spus mecanicilor să se asigure că pneurile sunt montate corect, chiar dacă asta a însemnat ca un pitstop durează cu aproximativ o secundă mai mult. În ciuda acestei probleme am continuat să obţinem cele mai rapide opriri la boxe", a adăugat el.
Nu în ultimul rând, Red Bull va utiliza un alt sistem la opririle la boxe cu scopul de a elimina complet erorile umane de acest gen. "Sunt sigur că la Budapesta vom avea un sistem care exclude astfel de erori umane", a concluzionat el.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu