duminică, 2 iunie 2013

Viitorul cursei canadiene este incert !

Contractul Canadei pentru găzduirea cursei de la Montreal urmează să expire la sfârşitul sezonului 2015, iar Bernie Ecclestone a început deja negocierile pentru prelungirea acordului pentru 10 ani.
Negocierile pentru menţinerea cursei din Canada în Formula 1 sunt în impas !


Presa locală susţine însă că negocierile au intrat în impas după ce autorităţile au refuzat să accepte propunerea lui Ecclestone, care vizează o creştere anuală de 5% a taxei anuale de participare.
În prezent, Canada plăteşte 15 milioane de dolari pe an pentru găzduirea cursei, aceasta fiind una dintre cele mai mici taxe din calendarul Formulei 1. Totuşi, o creştere anuală de 5% ar însemna că în ultimul an de contract taxa ar ajunge la peste 24 de milioane de dolari.
Este însă puţin probabil ca negocierile să eşueze, întrucât continentul nord-american a căpătat o importanţă strategică pentru constructorii implicaţi în Formula 1. De altfel, dacă în 2009 nu a existat nicio cursă în America de Nord, în prezent Formula 1 ajunge la Montreal şi Austin, urmând să fie prezentă şi la New Jersey din 2014.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu