duminică, 9 iunie 2013

Vettel a castigat Marele Premiu al Canadei 2013 !

Marele Premiu al Canadei 2013 nu a oferit acelaşi spectacol şi dinamism ca în anii precedenţi, întrucât ploaia nu şi-a făcut deloc apariţia, astfel că startul, primele tururi şi strategiile la boxe au decis în mare parte rezultatul final.
Startul a fost unul surprinzător de normal, iar singura schimbare la vârf a fost coborârea în pluton de pe locul trei pe poziţia a şasea a lui Valtteri Bottas, care ulterior avea să iasă din zona punctelor la volanul unui monopost Williams prea puţin competitiv.
Vettel a câştigat Marele Premiu al Canadei 2013 !


Sebastian Vettel a avut un start excelent şi şi-a consolidat rapid poziţia de lider reuşind să-şi construiască un avans de 16-17 secunde care i-a permis să comită şi două greşeli de piloţi în prima şi ultima parte a cursei. Pilotul echipei Red Bull Racing a trecut însă cu bine peste aceste mici probleme şi a obţinut prima victorie în Canada cu un avans de aproape 20 de secunde.

CURSA DE RECUPERARE PENTRU ALONSO

Plecat din poziţia a doua a grilei de start, Lewis Hamilton a reuşit să gestioneze semnificativ mai bine pneurile Pirelli comparativ cu cursele precedente şi s-a menţinut pe această poziţie până spre finalul cursei, când a fost depăşit cu şapte tururi înainte de final de Fernando Alonso. Poziţionat doar pe locul şase al grilei de start, pilotul Scuderiei Ferrari a recuperat încet, dar sigur, nu mai puţin de patru poziţii: l-a devansat pe Bottas la start, a trecut de Nico Rosberg în turul 30, l-a lăsat în urmă şi pe Mark Webber în turul 42, pentru a lansa atacul decisiv asupra lui Hamilton cu câteva tururi înainte de final. 
Mark Webber nu a contat în lupta pentru podium decât în prima parte a cursei, când urcase pe locul trei după depăşirea efectuată asupra lui Nico Rosberg, însă australianul nu a rezistat atacului lui Alonso şi a fost nevoit să se mulţumească cu locul patru.

REVELAŢIA DI RESTA

Cred că am pierdut o mică parte a aripii faţă, dar am avut o luptă grozavă, iar Alonso este un pilot cirect. Trebuie doar să continuăm să forţăm pentru a ne apropia mai mult de aceşti băieţi.
Lewis Hamilton
Pilot Mercedes
Pilotul Red Bull Racing a fost urmat la peste 40 de secunde în spate de Rosberg, care a avut parte de probleme cu pneurile şi a efectuat trei opriri la boxe, cu una mai mult decât cei mai mulţi rivali ai săi. Jean-Eric Vergne a făcut la rândul său una dintre cele mai bune prestaţii din acest sezon şi a terminat pe locul şase după depăşirea lui Bottas, însă relevelatia cursei a fost scoţianul Paul di Resta. Deşi a plecat doar de pe locul 17 al grilei de start, pilotul Force India a ocupat la final locul şapte datorită unei strategii speciale cu o singură oprire la boxe, intrând la boxe pentru unicul schimb de pneuri abia în turul 57. Felipe Massa a recuperat la rândul său poziţii după ce a plecat de pe locul 16 al grilei şi a obţinut cele patru puncte acordate pentru locul opt.
Brazilianul a profitat şi de o eroare la prima intrare la boxe a lui Kimi Raikkonen, care a pierdut cel puţin patru secunde şi a terminat în cele din urmă pe nouă. Rezultatul i-a permis însă finlandezului să egaleze recordul lui Michael Schumscher de 24 de clasări consecutive în puncte. Ultimul punct pus în joc a fost câştigat de Adrian Sutil (Force India).

FĂRĂ PUNCTE PENTRU WILLIAMS ŞI McLaren

McLaren încheie încă o cursă fără să câştige puncte, după ce Sergio Perez şi Jenson Button au ocupat doar locurile 11 şi, respectiv, 12, în timp ce Romain Grosjean nu a putut recuperare decât locul 13 după ce a plecat de pe ultima poziţie a grilei de start. Bottas s-a mulţumit doar cu locul 14, astfel că Williams rămâne singura echipă tradiţională fără puncte în sezonul curent, întrucât Pastor Maldonado a fost doar al 16-lea.
Doar primii cinci piloţi au terminat cursa în acelaşi tur, iar Marele Premiu al Canadei a consemnat trei abandonuri: Esteban Gutierrez, Nico Hulkenberg (Sauber) şi Giedo van der Garde (Caterham), ultimii doi în urma unui contact survenit în momentul în care germanul l-a ajuns din urmă cu un tur pe pilotul olandez.
Cel mai bun timp în cursa a fost stabilit de Webber, care a fost cronometrat cu 1:16.182 în turul 69.

CANADA - REZULTATE CURSA:

 1. Vettel     Red Bull-Renault      1h32:09.143
 2. Alonso     Ferrari          +  14.408
 3. Hamilton    Mercedes          +  15.942
 4. Webber     Red Bull-Renault      +  25.731
 5. Rosberg    Mercedes          + 1:09.725
 6. Vergne     Toro Rosso-Ferrari     +   1 lap
 7. Di Resta    Force India-Mercedes    +   1 lap
 8. Massa     Ferrari          +   1 lap
 9. Raikkonen   Lotus-Renault       +   1 lap
10. Sutil     Force India-Mercedes    +   1 lap
11. Perez     McLaren-Mercedes      +   1 lap
12. Button     McLaren-Mercedes      +   1 lap
13. Grosjean    Lotus-Renault       +   1 lap
14. Bottas     Williams-Renault      +   1 lap
15. Ricciardo   Toro Rosso-Ferrari     +  2 laps
16. Maldonado   Williams-Renault      +  2 laps
17. Bianchi    Marussia-Cosworth     +  2 laps
18. Pic      Caterham-Renault      +  2 laps
19. Chilton    Marussia-Cosworth     +  3 laps
20. Gutierrez   Sauber-Ferrari       +  7 laps

Fastest lap: Webber, 1:16.182

Not classified/retirements: Driver Team On lap
Hulkenberg   Sauber-Ferrari        46
van der Garde Caterham-Renault       44


World Championship standings, round 7: Drivers: Constructors: 
 1. Vettel    132    1. Red Bull-Renault     201
 2. Alonso     96    2. Ferrari          145
 3. Raikkonen   88    3. Mercedes         134
 4. Hamilton    77    4. Lotus-Renault       114
 5. Webber     69    5. Force India-Mercedes    51
 6. Rosberg    57    6. McLaren-Mercedes      37
 7. Massa     49    7. Toro Rosso-Ferrari     20
 8. Di Resta    34    8. Sauber-Ferrari       5
 9. Grosjean    26    
10. Button     25    
11. Sutil     17    
12. Vergne     13    
13. Perez     12    
14. Ricciardo    7    
15. Hulkenberg   5 
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu