joi, 13 iunie 2013

Pirelli amana noile pneuri pana in Blegia !

Pirelli intenţiona să modifice banda metalică a pneurilor cu o bandă de kevlar începând cu Marele Premiu al Canadei pentru a evita repetarea delaminărilor din primele curse ale sezonului, iar ulterior a decis doar să le testeze la Montreal înainte de a le introduce in Anglia.
Pirelli



După ce Lotus a anunţat că se va opune planurilor, iar ploaia a încurcat planurile echipelor de a evalua noile pneuri, Pirelli a confirmat joi că nu va introduce noile cauciucuri mai devreme de Marele Premiu al Belgiei din 25 august.
"Decizia a fost luată din cauza faptului că noile pneuri, care au fost introduse în antrenamentele de vineri din Canada, nu au putut fi testate suficient din cauza ploii, dar şi pentru că echipele nu au ajuns la un acord unanim cu privire la introducerea schimbărilor", a precizat Pirelli într-un comunicat de presă.
Ca soluţie de compromis, Pirelli va utiliza un nou toip de lipici intre componentele pneurilor cu speranţa că acesta va avea acelaşi efect. În schimb, producătorul italian a anunţat tipurile de pneuri pe care le va furniza în următoarele trei Mari Premii. Astfel, piloţii vor utiliza pneuri de compoziţie hard şi medium în Marea Britanie şi Ungaria, pentru ca în Germania să mizeze pe cauciucurile de compoziţie medium şi soft.
Sursa : www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu