joi, 13 iunie 2013

Ecclestone : " Pirelli a procedat corect ! "

Bernie Ecclestone, reprezentantul deţinătorului drepturilor comerciale ale Formulei 1, a luat pentru prima oară atitudine în privinţa scandalului testului cu pneuri Pirelli facut de Mercedes GP la jumătatea lunii mai pe circuitul de la Barcelona.
 FEATURE


Britanicul în vârstă de 82 de ani susţine că singura vinovată în acest caz este Mercedes, întrucât germanii au acceptat să efectueze testul, în timp ce Pirelli nu poate fi trasă la răspundere, întrucât a respectat contractul cu FIA.
"Dacă îmi oferi bunuri furate, depinde numai de mine dacă le accept sau nu. Nu este la latitudinea nimănui să-mi spună ce să fac. Ar trebui să ştiu ce să fac într-o astfel de situaţie. Evident, Pirelli a procedat corect. Nu au putut rezolva o problemă cu pneurile care nu ar fi existat dacă ar fi avut posibilitatea să testeze. Întrucât echipele se plângeau, cel mai bun lucru pe care îl puteau face era să testeze. Şi au întrebat", a declarat el pentru jurnalistul independent Adam Cooper.
Presa internaţională speculează că Pirelli s-ar putea retrage din Formula 1 în cazul unui verdict nefavorabil la procesul din 20 iunie şi au apărut deja informaţii potrivit cărora Michelin aşteaptă să revină în competiţie. Ecclestone susţine însă că nu are nicio informaţie despre intenţiile producătorului francez.
"Nu am nicio idee, niciun indiciu. Avem un contract pe termen lung cu Pirelli, la fel ca şi FIA. Şi cred că şi cele mai multe echipe, cred că au ajuns la o înţelegere cu toate echipele cu care au vrut să cadă de acord", a adăugat el.
Sursa : www.automarket.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu