miercuri, 19 iunie 2013

Lotus si Ferrari - cele mai multe depasiri in sezonul 2013 !

Sezonul 2013 al Formulei 1 tinde să doboare toate recordurile în privinţa numărului de depăşiri efectuate pe parcursul unui an. În primele şapte curse ale sezonului au avut loc nu mai puţin de 308 depăşiri, efectuate în mare parte de sistemul DRS, de tehnologia KERS şi de pneurile Pirelli.
Ferrari şi Lotus


Potrivit unui clasament realizat de Scuderia Ferrari care ia în calcul diferenţa dintre manevrele de depăşire efectuate de un pilot şi cele prin care acelaşi pilot a fost devansat de un rival, Scuderia ocupă prima poziţie cu un punctaj total de 34 în dreptul lui Fernando Alonso şi Felipe Massa.
Locul doi în această ierarhie este ocupat de Lotus, întrucât Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean au un punctaj cumulat de 33.
Defalcată pe piloţi, statistica arată că Raikkonen este pilotul care a câştigat cele mai multe poziţii în prima parte a sezonului cu un punctaj de 26, urmat de Massa cu 25 şi Alonso cu 20.
Ferrari şi Lotus ocupă primele poziţii în aceste două clasamente în primul rând prin prisma rezultatelor mai slabe obţinute în calificări. Alonso şi Massa au fost capabili să câştige numeroase poziţii în timpul curselor, în special la start, în timp ce Raikkonen şi Grosjean gestionează cel mai bine pneurile şi au avut nevoie de mai puţine opriri la boxe.
 În mod surprinzător, Sergio Perez ocupă prima poziţie într-un clasament al piloţilor care au câştigat cele mai multe poziţii de la ieşirea din primul viraj până la finalul primului tur al unei curse, cu opt manevre de depăşire.
Pe de altă parte, pilotul care a fost depăşit de cele mai puţine ori în acest sezon este Sebastian Vettel, germanul fiind surclasat de numai patru ori. Pilotul echipei Red Bull Racing este urmat de Alonso, depăşit de cinci ori în primele şapte curse, şi Massa, depăşit de şase ori. 
Sursa : www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu