luni, 18 martie 2013

Primele reactii dupa Marele premiu al Australiei 2013 !

Castigatorul primului Mare Premiu din 2013 este finlandezul Kimi Raikkonen . Pilotul echipei Lotus afirmă că victoria a fost una foarte uşoară, în primul rând datorită faptului că a avut un puternic caracter strategic, în care gestionarea optimă a pneurilor medium oferite de Pirelli a fost crucială.
Raikkonen

"Planul nostru a fost să facem două opriri şi am reuşit să facem exact asta, chiar dacă în primele curse este întotdeauna dificil să ştii când să te opreşti şi să nu intri prea devreme la boxe. Am urmat planul şi a funcţionat perfect pentru noi. Am putut salva pneurile şi să pilotez repede dacă eram nevoit. A fost una dintre cele mai uşoare curse pe care a trebuit să o câştig. Sper să mai avem multe curse de acest gen", a declarat finlandezul la finalul cursei.

Prin prisma victoriei şi, mai ales, a modului în care monopostul Lotus gestionează pneurile, Raikkonen este considerat deja unul dintre pretendenţii la titlul mondial, însă acesta afirmă că este prea devreme să se gândească la un astfel de lucru. "Este bine, dar este doar prima cursă şi nu schimba prea mult obiectivele noastre şi modul în care lucrăm. Suntem mulţumiţi de victorie, dar mai avem multe de făcut pentru a încerca să câştigăm titlul", a adăugat el .
 Felipe Massa a negat speculaţiile potrivit cărora Ferrari l-a avantajat pe Fernando Alonso prin strategia opririlor la boxe în Australia pentru a-i permite spaniolului o clasare mai bună. "Este dezamăgitor când lupţi cu pilotul din faţă şi apoi pierzi două poziţii. Sincer, era un pic prea devreme să mă opresc. Plănuiam să ne oprim după trei sau patru tururi. Degradarea pneurilor era destul de mare, dar Alonso şi-a asumat riscul şi strategia a funcţionat", a declarat el.
 Alonso a profitat de ocazie şi a terminat pe locul doi, la aproximativ 10 secunde în spatele lui Raikkonen. Chiar dacă nu a ameninţat niciodată poziţia de lider a finlandezului, pilotul Scuderiei Ferrari este mai mult decât satisfăcut de performanţa obţinută .
 Adrian Sutil şi-a stabilit ca obiectiv să obţină cel puţin un podium în acest sezon după prestaţia remarcabilă din Marele Premiu al Australiei. Germanul a admis că este entuziasmat de parcursul sau la revenirea în competiţie după un an de absentă, chiar dacă a terminat în cele din urmă doar pe locul şapte. "Nu mă aşteptam, dar am revenit pentru a face o treabă mai bună şi a fost grozav să fiu acolo sus. A fost incredibil că am putut fi în frunte. Am revenit pe primul loc după primul pitstop, aşa că forma noastră era reală. Poate că Vettel a concurat prea aproape de mine şi şi-a distrus pneurile, dar am fost în formă. Ştiam că vom pierde câteva poziţii pentru că eram pe strategia opusă, însă locul şapte după ce am condus cursa foarte mult demonstrează de ce suntem capabili" a declarat el .
Lewis Hamilton este mulţumit de locul cinci ocupat în Australia la debutul pentru Mercedes, însă admite că este îngrijorat de ritmul modest de cursă al monopostului. Totuşi, el a fost depăşit cu uşurinţă la start de Felipe Massa şi Fernando Alonso şi a obţinut locul cinci după ce şi-a schimbat strategia pentru opriri la boxe. Chiar dacă este mulţumit de performanţă, Hamilton a admis că prestaţia modestă a monopostului în regim de cursă ridică unele semne de întrebare. "Este grozav, sunt foarte bucuros. Cred că este mult mai bine decât ne aşteptam pentru prima cursă a sezonului. Va trebui să încercăm să ne dăm seama de ce am pierdut timp în faţa altor băieţi, dar cred că cei din echipă au făcut o treabă grozavă pentru noi pentru a avea prestaţia pe care am avut-o. Monopostul se simţea foarte bine şi nu ştiu cu adevărat cum s-au îndepărtat ceilalti băieţi atât de repede, dar vom continua să forţăm şi sper să ajungem acolo unde trebuie", a precizat el.

Hamilton a ţinut capul de afiş în timpul unui duel spectaculos cu Fernando Alonso şi plănuia o strategie cu numai două opriri la boxe, similară cu cea adoptată de Kimi Raikkonen, care a reuşit să şi câştige cursa în aceste condiţii. Totuşi, el a fost nevoit să opteze pentru o oprire suplimentară din cauza degradării prematură a cauciucurilor.
Hamilton
Sursa : www.automarket.ro

Un comentariu:

  1. Ma bucura foarte mult faptul ca duminca acest camiponi de Formula 1 au stat pe podium. Am fost si sunt un mare fan a lui Raikkonen, si sunt fericit ca a inceput asa sezonul aceasta.Sper ca o sa mai castige si alte cursuri.

    RăspundețiȘtergere