luni, 12 noiembrie 2012

Vettel : "Dacă ai un monopost bun poţi termina pe podium" !

Sezonul 2012 va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai imprevizibile din istoria Formulei 1, după ce şapte piloţi au câştigat câte o cursă în primele şapte curse ale anului.

Acest lucru i-a permis germanului Sebastian Vettel să devină favorit la titlul mondial
 Vettel
în ciuda faptului că obţinuse o singură victorie în primele 13 curse ale anului, însă pilotul echipei Red Bull nu crede că a beneifciat de un avantaj evident din acest punct de vedere.
"Da şi nu. Întrucât toată lumea este foarte aproape de celălalt, cu performanţele monoposturilor atât de apropiate, poţi avea un monopost bun şi să termini pe şapte. În următoarea cursă monopostul este în mare parte similar, dar poţi câştiga, iar cel care a câştigat cu două săptămâni în urmă ar putea termina pe cinci sau şase. Asta este foarte diferit de anii trecuţi, când ştiai că dacă ai un monopost bun poţi termina pe podium, pentru că erau o mână de piloţi care luptau. În acest an, nu oricine poate câştiga, dar cercul suspecţilor s-a mărit cu siguranţă", a declarat el într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.
Marele Premiu al Statelor Unite de la finalul acestei săptămâni va reprezenta cursa cu numărul 100 în Formula 1 pentru Vettel, iar germanul admite ca timpul a trecut foarte repede şi că se gândeşte deja la performanţele pe care le va obţine în a doua sută.

"A trecut atât de repede. O sută este un număr mare: o sută de starturi, o sută de ocazii în care am supravieţuit primului viraj. Dacă mă gândesc la asta, nu pare foarte mult de când am debutat în Formula 1 (n.r - iunie 2007). Asta îmi arată că timpul zboară când faci ceva ce îţi place cu adevărat. Aşa că se ne concentrăm pe o doua sută", a adăugat el.
Surse : www.automarket.ro ;  Formula 1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu