sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Pirelli : "Pneurile din 2013 vor fi semnificativ diferite de cele din acest an" !

Pirelli va furniza şi anul viitor pneuri de compoziţie supersoft, soft, medium şi hard, însă acestea vor avea caracteristici total diferite comparativ cu cele din 2012.

Potrivit declaraţiilor făcute de Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli
Pirelli
, diferenţa dintre cele patru compoziţii de pneuri va fi mai mare în 2013, însă principala diferenţa va fi făcută de construcţia cauciucurilor, care vor determina schimbări majore din punct de vedere aerodinamic.
"Pneurile din 2013 vor fi semnificativ diferite de cele din acest an, iar acest lucru va reprezenta o provocare pentru echipe, întrucât monoposturile vor fi practic la fel, pentru că nu avem aproape nicio schimbare de regulament. Totuşi, diferenţa dintre pneurile din 2012 şi cele pentru 2013 va avea un efect puternic asupra aerodinamicii monoposturilor, aşa că echipele vor avea mult de muncă", a declarat britanicul în cadrul unei vizite efectuate în această săptămână în Brazilia.

Una dintre puţinele schimbări de regulament va fi posibilitatea ca echipele să monteze un panou între nasul monopostului şi restul şasiului, pentru a estompa aspectul fizic mai puţin plăcut al acestora. Acest lucru nu va avea însă un impact major asupra comportamentului monopostului.
Surse : www.automarket.ro ; GMM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu