marți, 20 noiembrie 2012

Ferrari este acoperita de regulament in cazul sigiliului !

Metoda adoptată de Scuderia Ferrari în Marele Premiu al Statelor Unite, prin care a rupt sigiul cutiei de viteze a lui Felipe Massa pentru a-l promova pe grila de start pe Alonso a generat numeroase polemici, însă rivalii de la Red Bull şi McLaren Mercedes susţin că echipa italiană este acoperită de regulament.
Red Bull şi McLaren


Seful McLaren Mercedes afirmă însă că nu ar adopta niciodată o asemenea tactică şi că acesta este unul dintre motivele pentru care Fernando Alonso a concurat pentru echipa un singur sezon.
"Echipele pot decide cum îşi rulează programele. A fost dificil, dar este clar că se concentrează pe Alonso. A funcţionat pentru Alonso şi, cu excepţia cazului în care uităm că Alonso a fost cu noi şi ne-a părăsit pentru că nu făceam astfel de lucruri. Nu critic pe nimeni", a declarat britanicul.
 La rândul său, Christian Horner, şeful Red Bull, spune că Ferrari nu a greşit cu nimic, dar insistă că nu ar apela la o strategie similară pentru Mark Webber şi Sebastian Vettel.

"Face parte din regulament şi a fost o mutare tactică. Evident, au luat această decizie pentru a-l aduce pe Alonso pe partea dreaptă a grilei şi a funcţionat bine pentru ei. Este inclus în regulament şi, chiar dacă a fost greu pentru Felipe Massa, prioritatea lor este Alonso. Noi nu am luat niciodată în considerare aşa ceva, pentru că dacă o face şi altcineva Alonso ar ajunge să plece din prima linie", a precizat britanicul.
Surse : www.automarket.roAutosport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu