luni, 22 octombrie 2012

Lotus a dezvoltat propria versiune a sistemului de evacuare Coandă !

Lotus a dezvoltat propria versiune a sistemului de evacuare Coandă, care permite îmbunatăţirea forţei de apăsare aerodinamică şi care vine cu dezavantajul că reduce puterea motorului pe liniile drepte.

Noua componentă a fost utilizată de Romain Grosjean în cursa din Coreea de Sud, însă directorul tehnic James Allison a anunţat luni că aceasta va fi disponibilă în India şi pe monopostul lui Kimi Raikkonen.
"A fost un debut bun pentru sistemul Coandă, iar Raikkonen şi Grosjean îl vor utiliza în India. Suntem destul de mulţumiţi de performanţa acestuia la prima rulare. Ştiam că prima implementare ne va costa un pic la puterea motorului, dar am sperat la o creştere a forţei de apăsare aerodinamică şi suntem încântaţi că aceasta a venit. Designul nostru iniţial reprezenta un pas înainte comparativ cu precedentul sistem, dar aşteptăm mai mult de la acest pachet pe măsură ce modificăm evacuarea pentru a recupera cea mai mare parte a puterii pierdute", a declarat britanicul.
 În plus, Lotus va veni în India şi cu noua aripă faţă utilizată în Coreea de Sud de Grosjean, întrucât şi aceasta a avut rezultatele aşteptate.

"Grosjean a folosit o nouă aripa faţă în Coreea de Sud care ne-a adus cu un pas înainte şi aceasta va fi disponibilă pentru ambii piloţi în India", a adăugat el.
Raikkonen
Surse ; Lotus ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu