luni, 22 octombrie 2012

Raikkonen : "Titlul din 2007 nu a fost decis până în ultima cursă, aşa că orice este posibil" !

Cu numai patru curse înainte de final sezonului, Sebastian Vettel şi Fernando Alonso s-au evidenţiat ca principalii favoriţi la titlul mondial, diferenţa dintre cei doi fiind de numai şase puncte.

Chiar dacă nu a obţinut nicio victorie în acest sezon, Kimi Raikkonen continuă să ocupe locul trei la general datorită parcursului constant, însă are de recuperat 48 de puncte cu numai 100 disponibile.
Acest lucru nu îl demoralizează pe pilotul echipei Lotus, care a făcut o referire directă la titlul cucerit în 2007 atunci când a fost întrebat dacă mai speră la trofeu. În urmă cu cinci ani, Raikkonen a devenit campion deşi avea de recuperat 17 puncte în ultimele două curse, pe vremea când o victorie era recompensată cu numai 10 puncte.

 "Nu are niciun sens să-mi stabilesc obiective. Trebuie să continuăm să muncim cât mai mult posibil pentru a câştiga puncte bune şi vom vedea ce se întâmplă. În privinţa luptei pentru titlu, diferenţa faţă de Vettel este foarte mare acum, aşa că va fi dificil să-l ajung din urmă, dar vom continua să forţăm. Trebuie să continuăm să muncim din greu şi să menţinem ridicat nivelul motivaţiei. Personal simt că motivaţia mea este înalta, la fel ca întotdeauna. Sunt determinat să obţin cele mai bune rezultate. Titlul din 2007 nu a fost decis până în ultima cursă, aşa că orice este posibil", a declarat finlandezul.

Coechipierul său Romain Grosjean se confruntă în continuare cu numeroase critici din cauza accidentelor provocate în startul mai multor curse, însă şeful Eric Boullier este încrezător că francezul este pe drumul cel bun după prestaţia din Coreea de Sud.
"În ciuda presiunii, a făcut o cursă bună în Coreea de Sud şi cred că acum înţelege ce trebuie să facă pentru a evita astfel de lucruri în viitor. Obiectivul lui Grosjean pentru restul sezonul este clar: să construiască pe platforma creată în ultima cursă şi să ajute echipa să câştige maximum de puncte în ultimele patru curse", a precizat Boullier.
Raikkonen
Surse : Lotus ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu