marți, 2 octombrie 2012

Button penalizat la Suzuka cu cinci pozitii !

Defecţiunea la cutia de viteze care l-a obligat pe Lewis Hamilton să abandoneze în Marele Premiu al statului Singapore din postura de lider nu a fost una singulară pentru McLaren.
La capătul unei investigaţii realizate după cursa de pe circuitul de la Marina Bay, echipa a constatat că şi cutia de viteze a lui Jenson Button suferă de o problemă similară.
Pentru a evita un potenţial abandon la Suzuka, McLaren a decis să-i înlocuiască cutia de viteze, ceea ce va avea ca efect o penalizare de cinci poziţii pe grila de start a Marelui Premiu al Japoniei. Şi Hamilton va utiliza o unitate nouă în Japonia, însă acesta nu va fi penalizat, întrucât nu a terminat cursa din Singapore.
Paddy Lowe, directorul tehnic al echipei McLaren, şi-a exprimat însă convingerea că McLaren a remediat acest gen de probleme cu cutiile de viteze.
"Cutia de viteze a lui Button a avut aceeaşi problemă ca şi cutia de viteze a lui Hamilton în Marele Premiu din Singapore, iar investigaţia ulterioară a dezvăluit o defecţiune. Prin urmare, ambele monoposturi trebuie să înceapă Marele Premiu al Japoniei cu cutii de viteze noi, ceea ce înseamnă că Button va primi o penalizare de cinci poziţii. Sigur, aceasta este o mare dezamăgire pentru Button şi pentru echipă. Partea pozitivă este că am înţeles şi am rezolvat complet problema, astfel că ambii piloţi vor putea lupta cu încredere pentru un loc pe podium", a declarat el pentru publicaţia Autosport.
Button 1
Surse: Autosport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu