vineri, 28 septembrie 2012

HAMILTON la Mercedes GP in 2012 !

Mercedes a confirmat vineri recrutarea lui Lewis Hamilton de la Mercedes pentru cel puţin trei sezoane, după ce a reuşit să-l convingă că poate aduce titlul mondial pentru constructorul german. Mutarea a fost confirmată practic după ce McLaren a anunţat cu numai 60 de minute înainte de comunicatul germanilor că Sergio Perez este noul coechipier al lui Jenson Button.

Hamilton a concurat pentru McLaren de la debutul în Formula 1 în sezonul 2007, însă afirmă că avea nevoie de o nouă provocare şi este încrezător că poate câştiga titlul mondial pentru noua sa echipă.
"Este timpul pentru o nouă provocare şi sunt foarte entuziasmat să încep un nou capitol şi să concurez pentru Mercedes. Mercedes are o moştenire incredibilă în sporturile cu motor, care se adaugă pasiunii pentru victorie pe care o am şi eu. Împreună putem creşte şi spori această nouă provocare. Cred că pot ajuta Săgeţile Argintii să ajungă în top şi să ne atingem obiectivele comune de a câştiga titlurile mondiale", a declarat britanicul.

 La rândul său, şeful Ross Brawn a evidenţiat că angajarea lui Hamilton demonstrează că Mercedes va rămâne în Formula 1 pe termen lung, în ciuda numeroaselor speculaţii anterioare potrivit cărora intenţionează să se retragă din competiţie ca urmare a rezultatelor modeste înregistrate în ultimii trei ani.

"Sunt încântat să-l primesc pe Hamilton în echipa noastră. Sosirea unui pilot de calibrul lui Hamilton demonstrează că Mercedes rămâne în Formula 1 şi sunt mândru că Hamilton împărtăşeşte viziunea noastră şi ambiţia de succes a Săgeţilor Argintii". Cred că o combinaţie între Hamilton şi Nico Rosberg va fi cea mai dinamică şi entuziasmantă pereche de pe grila de start în sezonul următor şi aştept cu nerăbdare să văd ce putem obţine împreună", a declarat britanicul.
În urma recrutării lui Hamilton, viitorul lui Michael Schumacher în Formula 1 a devenit incert. Schumacher anunţase anterior că îşi va definitiva planurile de viitor în luna octombrie, iar în prezent există speculaţii că singura sa alternativă reală pentru a rămâne în Formula 1 este Sauber, cu care a purtat deja negocieri inclusiv în Singapore. În cazul în care va decide să nu concureze pentru Sauber, septuplul campion mondial se va retrage pentru a doua oară din Formula 1.
OFICIAL: Lewis Hamilton - Mercedes în 2013!
Via Mercedes ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu