joi, 27 septembrie 2012

Lotus : "Meritam sa terminam pe locul doi" !

Lotus ocupă locul patru în clasamentul constructorilor cu şase puncte înainte de finalul sezonului, însă este la numai 14 puncte de rivalii de la Scuderia Ferrari.

 În schimb, Kimi Raikkonen şi-a consolidat poziţia a treia în clasamentul piloţilor, iar şeful Eric Boullier consideră că echipă ar merita să fie pe locul doi cel puţin în această ierarhie pe baza performanţelor demonstrate în acest sezon şi a celor trei calităţi pe care le-a exemplificat într-un interviu acordat site-ului oficial al Formulei 1.
"Trei motive? Să vedem. Determinarea, designul excelent al monopostului şi perseverenţa noastră. Într-o lume ideală am termina pe locul doi în clasamentul piloţilor. Şi am merita. Toată lumea din echipă ar merita această poziţie. Este probabil ceea ce am fi reuşit într-o lume ideală în care abandonurile şi accidentele nu există", a declarat francezul.
 Kimi Raikkonen ocupă în prezent locul trei în clasamentul piloţilor cu 149 de puncte, în ciuda faptului că nu a obţinut nicio victorie în acest sezon. În plus, el este la numai 16 puncte de Sebastian Vettel şi are şanse teoretice la titlul mondial. Finlandezul va rămâne la echipa şi în sezonul următor, potrivit unor informaţii suplimentare dezvăluite de Boullier, care susţine că pilotul are contract ferm pentru 2013.

"Cred că linia de piloţi va arăta foarte asemănător cu ceea ce avem în acest sezon. Cu Raikkonen avem un contract pe doi ani, cu opţiune de de prelungire", a adăugat el.
Anterior, oficialii Lotus afirmaseră că Raikkonen are contract pe un singur sezon cu opţiune de prelungire pentru sezonul următor care s-ar fi activat automat în cazul obţinerii unui anumit număr de puncte.
Lotus
Surse : Formula 1 ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu