luni, 27 august 2012

Raikkonen : "Obiectivul este să câştig mai multe puncte decât băieţii din faţa mea" !

Kimi Raikkonen ocupă locul 5 în clasamentul general şi are de recuperat 48 de puncte pentru a-l ajunge din urmă pe liderul Fernando Alonso, drept pentru care îşi propune să câştige mai multe puncte decât toţi cei patru rivali ai săi în fiecare cursă. Astfel, finlandezul sugerează că este capabil să se implice în lupta pentru titlul mondial, chiar dacă până în prezent nu a obţinut nicio victorie.

"Sunt pe locul cinci în clasament şi evident obiectivul este să câştig mai multe puncte decât băieţii din faţa mea. Cu cât diferenţa faţă de lideri este mai mică, cu atât mai bine pentru mine şi pentru echipă. Fiecare cursă de acum înainte este importantă. Întreaga echipă forţează 100% şi trebuie să ne învingem rivalii şi să câştigăm mai multe puncte decât ei de fiecare dată", a declarat el într-un comunicat de presă al echipei Lotus.

 Echipa Lotus este pe punctul de a utiliza la Spa-Francorchamps noul sistem DDRS, însă o decizie finală va fi luată numai în funcţie de feedback-ul primit după antrenamente de la Raikkonen şi coechipierul său Romain Grosjean. Totuşi, Raikkonen rămâne precaut în aşteptările pentru Marele Premiu al Belgiei, chiar dacă se numără printre favoriţii la victorie gratuie celor patru victorii obţinute în trecut pe acest circuit.

"De obicei am obţinut rezultate bune în Marele Premiu al Belgiei, dar ce s-a întâmplat în trecut nu mă ajută acum. Acestea fiind spuse, nici nu are un impact negativ. Evident, ar fi grozav să câştig la Spa pentru a cincea oară. Nu am câştigat în prima parte a sezonului, aşa că punctele extra sunt întotdeauna binevenite", a mai precizat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu