luni, 27 august 2012

Schumacher : "Pentru a fi un bun învingător, trebuie să fii capabil să pierzi" !

 Campionul mondial en-titre , germanul Sebastian Vettel a fost considerat cel mai bun pilot al momentului în Formula1 pe parcursul ultimelor două sezoane, datorită celor două titluri mondiale consecutive şi a dominaţiei de anul trecut.

 Lucrurile s-au schimbat însă radical în acest sezon, când echipele de top sunt mult mai echilibrate, motiv pentru care Michael Schumacher consideră că în prezent cel mai în formă pilot este Fernando Alonso, liderul clasamentului general. Schumacher are şi un sfat pentru Vettel : acesta trebuie să înveţe să piardă pentru a se bucura de statutul lui Alonso din acest moment.
"Există perioade în care totul pare că merge ca pe roate, dar Alonso a muncit pentru a ajunge aici. Vettel este un pilot grozav, dar acum se confruntă cu o situaţie diferită şi este într-un proces de învăţare. Pentru a fi un bun învingător, trebuie să fii capabil să pierzi, pentru că asta face parte din dezvoltarea ta. Numai când ai învăţat să pierzi poţi să respecţi şi să te bucuri mai mult de victorii", a declarat germanul în cadrul unui amplu interviu acordat publicaţiei Sport Bild.

 Pe de altă parte, pilotul echipei Mercedes susţine că nu are niciun regret în privinţa revenirii în Formula1, chiar dacă în aproape trei sezoane a urcat o singură dată pe podium.

"Până acum nu am regretat revenirea mea nici măcar o secundă. Au fost multe momente bune, chiar dacă din exterior nu a părut să fie aşa. Nu trebuie să vorbim despre câştigarea titlului în acest an. Şi încă nu este clar dacă această călătorie se va prelungi anul viitor", a adăugat el.
Contractul lui Schumacher cu Mercedes AMG expiră la sfârşitul acestui sezon, însă germanul nu a decis încă dacă va rămâne în Formula1 şi în 2013.
Sursa : Sport Bild ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu