miercuri, 8 august 2012

McLaren ar putea inlocui actualele motoare in 2014 !

 Situaţia furnizorilor de motoare pentru sezonul 2014 devine din ce în ce mai tensionată pe măsură ce ne apropiem de introducerea noilor unităţi turbo V6 de 1.6 litri. Ultima informaţie creditează McLaren cu mari şanse să renunţe motoarele Mercedes la finalul anului viitor, în ciuda faptului că actualul contract dintre cele două părţi urmează să expire abia la sfârşitul lui 2015.

 Motivul este legat de decizia constructorului german de a solicita celor de la McLaren plata integrală a motoarelor, în condiţiile în care preţul este estimat la 15-20 de milioane de euro anual.   Până în prezent, McLaren s-a bucurat de un statut aparte, întrucât a cheltuit mai puţini bani pe motoarele Mercedes datorită faptului că germanii au fost co-proprietarii echipei până în 2009.
 Situaţia este cu atât mai complicată cu cât se anticipează că doar Ferrari şi Renault vor furniza motoare în Formula 1 în 2014 alături de Mercedes. Întrucât Ferrari este rivalul tradiţional al echipei de la Woking, McLaren ar fi nevoită să accepte motoare Renault, constructor care are deja un portofoliu bogat de echipe pentru care furnizează unităţi: Red Bull, Lotus, Williams şi Caterham.

De altfel, Ferrari şi Mercedes încearcă să limiteze infuenţa tot mai mare a celor de la Renault în Formula 1, mai ales după ce francezii au anunţat că pot furniza motoare pentru şase echipe dintre cele 12 ale grilei de start.
Sursa : GPUpdate ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu