marți, 7 august 2012

Pirelli nu schimba compozitia anvelopelor in acest sezon !



 Pirelli a analizat recent oportunitatea de a efectua o schimbare în compoziţiile de pneuri oferite pentru acest sezon, în special prin introducerea unui nou tip de cauciuc hard, care a fost deja evaluat în mai multe sesiuni de antrenamente. O astfel de schimbare a fost realizată anul trecut tot cu pneurile hard, însă de data aceasta producătorul italian a decis că este mai bine ca echipele să aibă în continuare la dispoziţie cele patru compoziţii stabilite la începutul anului.

 Motivul? Potrivit lui Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport, Pirelli nu vrea să favorizeze indirect anumite echipe prin alterarea tipurilor de pneuri furnizate.
 "Am fi putut face câteva modificări în acest an la jumătatea sezonului, dar întrucât echipele sunt foarte apropiate am simţit că orice schimbare ar putea avea efecte adverse şi că o echipă ar putea afla că schimbarea i se potriveşte mai bine şi că ar putea avea un avantaj. Aşa că nu am putut face asta în acest an", a declarat britanicul pentru publicaţia ESPNF1.
 În plus, Pirelli este circumspectă şi în privinţa schimbărilor pentru sezonul 2013, în special din cauza faptului că echipele se vor confrunta cu pneuri noi în 2014 după introducerea noului regulament tehnic care prevede trecerea la motoare V6 de 1.6 litri.
 "Nu am luat încă o decizie cu privire la structura şi compoziţiile pneurilor pentru 2013. Trebuie să înţelegem cât de multă provocare vor echipele, pentru că în 2014 vom avea o schimbare foarte rapidă de regulament. Poate că anul viitor nu vor dori atât de multe provocări", a mai precizat el.
Pirelli are contract pentru furnizarea pneurilor în Formula 1 până în sezonul 2013 inclusiv, însă nu a luat încă o decizie dacă va continua să fie prezentă în Formula 1 şi după 2014.
Via ESPNF1 ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu