joi, 30 august 2012

F. Alonso :"Daca nu esti competitiv, sunt sigur ca ploaia este de ajutor" !

 La inceputul acestui sezon, Fernando Alonso a castigat Marele Premiu al Malaeziei in conditii de ploaie puternica, in ciuda faptului ca Ferrari nu dispunea la momentul respectiv de un monopost capabil de victorie. Datorita performantelor mai bune obtinute in astfel de conditii in acest an, spaniolul a dezvaluit joi ca si-ar dori ca Marele Premiu al Belgiei sa se desfasoare pe ploaie.

Alonso mizeaza pe ploaie: "Ar fi in avantajul nostru" - Poza 1"Cand ai un monopost competitiv si este bun in weekendul respectiv, poate ca o cursa pe uscat este mai buna, pentru ca poti fi mai consecvent. Daca esti rapid ai 99% sanse sa fii pe podium, ceea ce deja aer fi un rezultat bun pentru noi. Daca nu esti competitiv, sunt sigur ca ploaia este de ajutor, pentru ca poti sa faci mai multe si sa alegi pneurile la momentul potrivit. In acest moment nu stiu cine este cel mai bun, dar avand in vede structura campionatului poate ca o ploaie ar fi mai buna pentru noi", a declarat el.
 Cu toate acestea, Alonso a admis ca ploaia aduce si unele dezavantaje majore, chiar daca acestea sunt suportate practic de toti pilotii prezenti pe circuit.

"In acelasi timp, circuitul umed este mai riscant. Exista acvaplanarea, liniile albe, bordurile, asa ca o cursa pe ploaie iti poate oferi multe, dar iti poate lua la fel de multe. Cred ca, avand in vedere pozitia in campionat, trebuie sa termin cursele, sa castig intotdeauna puncte, iar o cursa pe ploaie implica mai multe riscuri, dar riscul este acelasi pentru toata lumea", a mai precizat el.
Prognoza meteo indica o posibila ploaie pentru prima sesiune de antrenamente, insa calificarile si cursa vor avea loc cel mai probabil pe un circuit uscat.
Via Autosport ; www.automarket.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu