marți, 31 iulie 2012

Raikkonen ar putea reveni la Ferrari in 2013!

Presa internaţională a dezvăluit cu ocazia cursei de la Hungaroring că Ferrari analizează posibilitatea de a-l recruta pe Kimi Raikkonen în locul lui Felipe Massa pentru sezonul 2013. Finlandezul a concurat pentru Scuderia în perioada 2007-2009, reuşind să cucerească titlul mondial în primul său an la echipa italiană, motiv pentru care ar forma un parteneriat puternic cu Fernando Alonso.

Până acum, şansele unui astfel de parteneriat au fost excluse din cauza faptului că Raikkonen a fost nevoit să plece de la Ferrari la sfârşitul sezonului 2009 pentru a-i face loc lui Alonso, iar relaţia finlandezului cu preşedintele Luca di Montezemolo nu a fost una bună.
Totuşi, Raikkonen a început deja discuţiile cu Lotus pentru prelungirea contractului pentru 2013, după ce acesta a văzut deja primele schiţe ale viitorului monopost. În plus, şeful Eric Boullier anticipează că Lotus va miza anul viitor pe aceeaşi linie de piloţi formată din Raikkonen şi Romain Grosjean. "Este frumos că Ferrari este în ziare, dar nu ştiu ca Raikkonen să aibă planuri să revină la Ferrari. Cu siguranţă (n.r - îi păstram pe Raikkonen şi Grosjean). Nu există niciun motiv pentru că ei să plece", a declarat francezul.

Raikkonen a refuzat însă să excludă posibilitatea de a reveni la Ferrari şi admite că ar putea concura din nou în combinezonul roşu la un moment dat. "Întotdeauna am spus că nu am resentimente şi că am avut o perioadă bună cu echipa. Am câştigat un titlu acolo. Niciodată nu ştii ce se va întâmpla în viitor. Sunt fericit unde sunt acum, iar lucrurile decurg bine", a precizat el.
În schimb, Stefano Domenicali, şeful Ferrari, a negat orice discuţii cu Raikkonen pe marginea acestui subiect. "Kimi a fost campion mondial cu noi şi am văzut speculaţiile din presă, dar nu este vorba de nimic mai mult. Pot să confirm că nu ne grăbim să luăm o decizie sau să facem un anunţ pentru că avem nevoie de timp", a declarat italianul.

Via | Autosport | : http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu