marți, 31 iulie 2012

Button : "Voi ajuta echipa să câştige cât mai multe puncte" !

După victoria obţinută la Hungaroring, Lewis Hamilton a redus diferenţa care îl separă de liderul Fernando Alonso în clasamentul general la 47 de puncte, apropiindu-se ameninţător de Mark Webber şi Sebastian Vettel, care ocupă locurile doi şi trei.

Între timp, coechipierul său Jenson Button este doar pe locul şapte în clasamentul general la 88 de puncte în spatele lui Alonso, însă rămâne încrezător că poate cuceri titlul. Totuşi, britanicul a admis că, în momentul în care va simţi că nu mai poate cuceri titlul, îl va ajuta necondiţionat pe Hamilton să-şi îndeplinească obiectivul.
"Voi ajuta echipa să câştige cât mai multe puncte. Dacă sunt liderul cursei, atunci vreau să câştig cursa. Pentru asta concurează piloţii. Nu avem un pilot numărul 1 şi numărul 2 în această echipă. Dacă vine un moment în acest campionat în care nu mai pot câştiga, atunci este evident că-mi voi ajuta coechipierul. Dar mai este mult până acolo şi vă mai trece mult timp până când mă voi simţi în această poziţie", a declarat britanicul.
În plus, Button consideră că Alonso trebuie să înregistreze un abandon pentru ca rivalii să spere în reducerea semnificativă a avansului acestuia în clasamentul general. Acest lucru este evidenţiat şi de rezultatele de la Hungaroring, în condiţiile în care Alonso şi-a mărit avansul de la 34 la 40 de puncte chiar dacă a terminat doar pe locul cinci.

"Avansul lui Button rămâne unul uriaş. Are 40 de puncte în faţa tuturor. Chiar dacă termină fiecare cursă pe locul cinci, băieţii din frunte vor lupta între ei pentru puncte. Nu va fi un singur pilot care să câştige următoarele patru curse. Are nevoie de un abandon, dar toţi ceilalţi îşi vor lua puncte unul altuia. Sunt prea mulţi piloţi care lupta pentru victorii", a mai precizat el.
Via SkySports ; http://www.automarket.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu